Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Crits a favor i en contra de la independència a les concentracions davant de la Guàrdia Civil

Un manifestant del bàndol unionista mostra el seu suport per la unitat d'Espanya

Sònia Calvó

Sota el lema 'No fareu callar la veu d'un poble' i amb l'objectiu de mostrar el seu rebuig pels interrogatoris a càrrecs del Govern pels preparatius del referèndum, més d'un centenar de simpatitzants de la CUP s'han concentrat davant la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona. Davant seu, en confrontació, un altre centenar de persones. Aquestes però, per mostrar el seu suport al cos policial. 

Totes dues manifestacions, convocades al mateix lloc i hora, s'han intercanviat crits al llarg del matí. Uns, els independentistes, amb els crits de “votarem”, “independència” o “vosaltres, feixistes, sou els terroristes”. Les diputades de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, Mireia Vehí o Eulàlia Reguant, han sigut les encarregades d'aguantar el cartell de la concentració, amb el lema 'No fareu callar la veu d'un poble. L'1 d'octubre votarem'.

També aguantava el cartell el diputat cupaire Carles Riera, que ha volgut fer evident el rebuig per part de la CUP de les actuacions de la Guàrdia Civil que “amb la convivència del Govern de l’Estat i de la judicatura, l’única cosa que pretenen és portar la por al nostre país quan el nostre procés és la lluita democràtica pel referèndum”. Per això, explica Riera, volen que “tothom pugui votar democràticament, les del sí i les del no” i demanen a l'Estat que “acabin amb aquesta acció repressiva contra l'independentisme”. Al costat de Riera s'ha pogut veure el regidor de la CUP-Capgirem Vic Joan Coma. 

Tan sols uns metres davant dels independentistes, un centenar de persones cridaven consignes unionistes com “España una y no cincuenta y una” o “separatistas, terroristas”, envoltats de banderes d'Espanya i de cartells en suport a la Guàrdia Civil. En aquest bàndol s'hi han pogut veure representants de la Falange Española de las JONS, Plataforma per Catalunya i Democracia Nacional. Aquesta concentració ha sigut contraprogramada per diversos grups unionistes i convocada a través de les xarxes socials. 

Davant d'això, Riera ha destacat les “relacions i les convivències entre la Guàrdia Civil i l’extrema dreta” en referència al bloc unionista i les consignes en suport al cos policial.

Diversos periodistes i fotògrafs, entre ell Jordi Borràs, entre d'altres, han rebut crits d'amenaces com “terrorista” o “et tallarem el coll amb una navalla”, per part d'alguns membres del bloc unionista. 

Etiquetas
stats