Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La CUP considera que les paraules d'Amat “no són un fet aïllat” a la llista de Junts pel Sí

La CUP mostra la seva preocupació per les declaracions d'Oriol Amat

elDiario.es Catalunya

La CUP ha mostrat aquest dissabte la seva preocupació per les declaracions realitzades aquest divendres per Oriol Amat, número 7 de Junts pel Sí, a la periodista alemanya Julia Macher i recollides per eldiario.es, en les que el candidat de la llista d'Artur Mas es mostrava partidari de tornar a l'Estatut de 2006 abans de ser retallat pel Constitucional com a forma de resoldre el procés sobiranista català.

Segons ha explicat la candidatura de l'esquerra independentista en un comunicat, les paraules d'Amat “lluny de ser un fet aïllat demostren les contradiccions en el si de la llista d'Artur Mas” i “posen en relleu les dificultats que Junts pel Sí avanci cap a la independència amb un full de ruta clar”. La formació respon al número 7 de Junts pel Sí assegurant que “qualsevol intenció d'adoptar terceres vies” trobarà de cara a la CUP.

La candidatura liderada per Antonio Baños sosté que el seu compromís amb la independència és “inamovible” i recorda que el seu full de ruta passa per una declaració unilateral d'independència, per un pla de xoc contra l'emergència social i per obrir un procés constituent. “La CUP mantindrà per sobre d'interessos personals i partidistes el seu compromís de ser la garantia per aconseguir la independència”, asseguren.

Etiquetas
stats