Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP acorda decidir en assemblea “oberta” si investeix o no Artur Mas

Els diputats Gabriela Serra, Antonio Baños i Anna Gabriel

elDiario.es Catalunya

Les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP passen inevitablement per la decisió d'investir o no a Artur Mas com a president de la Generalitat. La formació, que va repetir per activa i per passiva durant la campanya electoral que no investiría a Artur Mas, ha acordat aquest dissabte convocar una assemblea “oberta” a simpatitzants i militants perquè siguin les bases i l'entorn de l'esquerra alternativa independentista les que ho decideixin, segons avançava el diari La Vanguardia.

L'acord és el resultat del consell polític que els cupaires han celebrat aquest dissabte al casal independentista El Noi Baliarda, al barri de Sant Andreu del Palomar de Barcelona. De moment, però, no hi ha data prevista per a la celebració d'aquesta assemblea oberta.

Segons la informació publicada pel rotatiu, el caràcter obert encara està “en discussió” però la intenció és que participi només l'ampli ventall de l'esquerra radical independentista, que inclou organitzacions com Endavant i Poble Liure (exMDT), o plataformes juvenils com Arran el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

La reelecció de Felip Puig i Boi Ruiz com a consellers, línies vermelles per a la formació

La reelecció de Felip Puig i Boi Ruiz com a consellers, línies vermelles per a la formacióLa diputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat aquest diumenge en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies que encara que la formació no proposarà noms per a un futur govern, sí que vetarà que els consellers que han generat més polèmica, com l'ara conseller d'Empresa i anterior titular d'Interior, Felip Puig, o el conseller de Sanitat Boi Ruiz, repeteixin.

Sobre Puig, Gabriel ha subratllat que “va mentir en el seu càrrec”, en referència al cas Ester Quintana, i que hi ha “víctimes ferides per bales de goma que esperen que es faci efectiva la reparació del seu mal”. Sobre la figura de Ruiz, la diputada ha insistit que “és una persona que significa el que ha significat per a la sanitat catalana”, en al·lusió a la política de retallades en l'àmbit sanitari i les derivacions hospitalàries a la privada que han marcat l'última legislatura i que la CUP ha rebutjat en múltiples ocasions.

La composició d'un possible executiu que tingui el suport de la CUP encara no s'ha abordat en la negociació i de moment la CUP manté sobre la taula la proposta d'una “presidència coral”.

Etiquetas
stats