Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

La CUP acudirà a les municipals de la capital sota la candidatura 'Capgirem Barcelona'

Capgirem Barcelona, la nova marca municipal de CUP Barcelona

Arturo Puente

Barcelona —

La CUP de Barcelona ja té marca per a les eleccions municipals de la capital: Capgirem Barcelona. Pepe Castelltort, portaveu de les Trobades Populars Municipalistes, ha presentat aquest dilluns el nom i els eixos programàtics de la nova candidatura d'esquerra independentista, decidit mitjançant una votació digital en la qual han participat 1.400 persones i que respon al mandat de les TPM d'acudir sota una candidatura “de ruptura”.

La CUP Barcelona havia delegat en l'espai de les TPM la decisió de com havia de ser la seva candidatura, i les Trobades han acordat teixir un llista en assemblees obertes de barri, on es recolliran les propostes de noms per formar la candidatura. Sobre el codi ètic de la llista, Castelltort ha destacat que limita el mandat a dues legislatures, no permet sous superiors a tres vegades el més baix i no permet que els diners públics vagin als partits que formen les candidatures sinó a “potenciar moviments i lluites socials”.

Sota la marca Capgirem Barcelona es presentaran diversos partits i moviments a més de la CUP, com En Lluita, Lluita Internacionalista o Pirata.cat. Els eixos programàtics seran presentats a la propera TPM, encara que Castelltort n'ha avançat alguns recollits de propostes anteriors, com la ciutat inclusiva, l'enfortiment del sector públic, i un pla per a garantir el dret a l'habitatge.

Les TPM van decidir el novembre passat no continuar les negociacions amb Guanyem Barcelona per confluir entre ambdós espais ja que, segons expliquen, hi havia discrepàncies respecte a tres punts del codi ètic, referent a la limitació de mandats i sous i a la destinació dels diners públics. Des de llavors l'espai s'ha centrat en construir una nova candidatura que ara presenten. Durant les últimes setmanes el nom de David Fernàndez, actual diputat de la CUP, ha sonat per encapçalar la llista municipal de Capgirem Barcelona, cosa que el mateix Fernàndez ha descartat repetidament.

Etiquetas
stats