Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP retreu a Convergència haver tornat a l'“escenari autonomista”

El diputat de la CUP, Antonio Baños, s'asseu al seu escó entre Gabriela Serrra i Anna Gabriel

Arturo Puente

La CUP ha sortit aquest dijous a donar la seva versió sobre la paralització de les negociacions amb Junts pel Sí després dels dos debats d'investidura fracassats. La candidatura ha valorat el canvi en el discurs de Convergència, que aquesta setmana va assegurar per boca de Francesc Homs que no hi havia majoria suficient per culminar el procés i que caldria negociar amb l'Estat. Els cupaires han retret als nacionalistes haver tornat a un “escenari neoautonomista” i els han acusat de “jugar a dues bandes”.

Antonio Baños s'ha referit en concret al sector de la vella guàrdia de Convergència que durant les últimes setmanes ha mostrat la seva incomoditat per la negociació amb la CUP, assegurant que el partit de Mas té entre les seves files a dirigents que segueixen en esquemes “superats”. “Si a CDC queden autonomistes, que ho expliquin als seus votants”, ha llançat el cap de llista, que considera que hi ha interessos en les files de Convergència per fer un “procés lampedusià”.

Per Baños, en els últims dies s'ha produït una campanya mediàtica en la qual es dóna per fet que la majoria independentista no és ferma, cosa que ha rebatut. La formació també ha negat que els passos fets fins ara en el procés sobiranista siguin “una baixada de pantalons”. “La CUP no està imposant el seu programa ni el seu full de ruta, la declaració d'inici del procés o el pla de xoc són punts del programa de Junts pel Sí”, ha assegurat la diputada Gabriela Serra.

Serra a més ha considerat que per mantenir un bon clima en les converses “sobren amenaces i falten solucions polítiques”. La diputada ha reconegut que la CUP fa passos lents “perquè així és la democràcia”, però ha considerat que aquesta és la millor manera que aquests siguin irreversibles. “Ni peix al cove ni la puta i la Ramoneta”, ha tancat Baños, assegurant que per la seva banda l'objectiu de fundar una República amb l'actual majoria parlamentària segueix intacte.

Sobre el debat de la presidència, la CUP ha assegurat que continua a l'espera que arribi una altra proposta de candidat per part de Junts pel Sí. Malgrat això, fia la decisió a la seva militància i segueix amb el calendari marcat, que preveu dur a terme assemblees territorials durant la setmana que ve, un debat entre les seves diverses organitzacions el proper 29 de novembre i el procés culminarà en una Assemblea Nacional per discutir sobre la investidura amb la seva militància, que podria celebrar-se sobre el dia 5 del proper mes.

Etiquetas
stats