Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Mas proposa a la CUP sotmetre's a una qüestió de confiança al juliol si l'investeixen president

Mas ofereix a la CUP sotmetre's a una qüestió de confiança en 10 mesos

Arturo Puente

El candidat a la reelecció, Artur Mas, ha proposat aquest dijous a la CUP sotmetre's a una qüestió de confiança al Parlament el proper mes de juliol a canvi de ser investit president. Mas ha llançat aquesta oferta durant el seu discurs en el segon debat d'investidura, en què explicat la reunió mantinguda aquest dimecres amb representants de la CUP i els líders d'ERC.

La nova proposta suposaria que la CUP convertís ara a Mas en president i, passat l'actual període de sessions al mes de juliol, que el Govern es sotmetés voluntàriament a una qüestió de confiança. En ella, la CUP podria decidir no donar-li suport, de manera que el Govern hauria de dimitir i se celebraria una nova investidura.

Segons ha explicat el candidat de Junts pel Sí, a la reunió mantinguda dimecres al Palau de la Generalitat, Mas hauria traslladat a la CUP la possibilitat de dissenyar un Govern amb tres grans vicepresidències (afers exteriors, Estat del Benestar i Economia) al capdavant de les quals se situarien Raül Romeva, Neus Munté i Oriol Junqueras. Mas ha presentat l'oferta a la CUP com “gestos rellevants que no desnaturalitzen en absolut la presidència de la Generalitat”

Artur Mas se sotmet aquest dijous a la segona sessió d'investidura, en què necessita una majoria simple per a ser elegit president. La CUP va anunciar abans de l'última proposta de Mas que votaria en sentit negatiu.

Etiquetas
stats