Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP torna a donar un 'no' a la investidura d'Artur Mas

La CUP votarà de nou 'no' a Mas

Arturo Puente

Artur Mas no acabarà aquest dijous convertit en president. El portaveu de la CUP, Antonio Baños, ha reafirmat la posició del seu grup en contra de la investidura d'Artur Mas. “Li diem 'no', però és un 'no' tranquil, un 'no' que no tanca la porta sinó que estimula a anar més lluny”, ha explicat durant el seu torn d'intervenció en la segona sessió d'investidura al Parlament.

La CUP rebutja l'oferta proposada per Mas, que no movia respecte al fet de convertir-se en president, però que oferia sotmetre a una qüestió de confiança en 8 mesos, a més d'un Govern amb 3 vicepresidències forts. Segons la formació de l'esquerra independentista, aquesta oferta només és “una reelaboració més creativa dels acords de govern que ja tenien amb ERC” i, en opinió de Baños, “no serveix per eixamplar la base social de l'independentisme”.

Després de reconèixer que l'oferta de Mas és “un moviment”, Baños s'ha mostrat optimista sobre el possible pacte en els pròxims dies. “Ho tenim a tocar”, ha assegurat Baños, “ens falta l'acord, però no el deixarem passar”. El portaveu de la CUP ha retret al president en funcions que estigui buscant una majoria simple de 64 diputats. “La necessitat real d'aquest país és una majoria de 72. Nosaltres creiem en aquesta majoria”, ha assegurat.

Etiquetas
stats