eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

CiU i PSC eviten que la comissió del frau cridi a declarar alts càrrecs de la Generalitat

La comissió no crida els consellers Felip Puig i Germà Gordó, l'exconseller Macià Alavedra i l'exsecretari general de presidència en els governs de Pujol, Lluís Prenafeta. Tampoc als imputats pel cas Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull

David Fernàndez (CUP) ha assegurat que dimitirà com a president de la comissió si no es reconsideren les votacions, que ha qualificat de "vetos, silencis i omertàs"

Jordi Pujol i cinc dels seus fills, Alicia Sánchez Camacho, Cristobal Montoro, María Dolores de Cospedal i Jorge Fernández Díaz sí que seran requerits pel Parlament

- PUBLICIDAD -
El Parlament citará a Pujol, Ferrusola, cuatro de sus hijos y Montoro en la comisión sobre fraude

El Parlament citarà Pujol, Ferrusola, cinc dels seus fills i Montoro en la comissió sobre frau

CiU i PSC han tornat a coincidir avui en els seus vots en la comissió que investiga el frau al Parlament de Catalunya. Amb la seva majoria han vetat la proposta d'ERC, PP, ICV-EUiA i Ciutadans perquè compareguessin alts càrrecs de la Generalitat, actuals i dels governs de Pujol, com els consellers Felip Puig i Germà Gordó, l'exconseller Macià Alavedra i l'exsecretari general de presidència, Lluís Prenafeta. Tampoc han acceptat que els imputats pel cas Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, siguin cridats per la Cambra catalana.

El diputat de la CUP, David Fernández, ha assegurat que dimitirà com a president de la comissió si no es reconsideren les votacions abans de l'1 de desembre. "Són inacceptables i un insult al país els vetos, silencis i omertàs a la comissió Pujol", ha assegurat Fernàndez, que ha exigit "llums i taquígrafs". "Des de la dignitat, des de la coherència i des que estem obertament oposats a la llei de silenci, o es reconsideren les votacions o dimitirem de la presidència de la comissió", ha sentenciat Fernàndez.

Entre els que sí que estaran cridat a comparèixer s'hi troben Jordi Pujol, Marta Ferrusola i els seus fills Jordi, Oleguer, Oriol, Josep i Pere, a més de diversos alts càrrecs del Govern central, com els ministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, la secretària del PP, María Dolores de Cospedal, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, el director general de Policia, Ignacio Cosidó, i el director del CNI, Félix Sanz Roldán.

També seran requerits pel Parlament l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, i el director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco. No obstant això, entre els noms que no s'han acceptat figuren presidents i expresidents de la Generalitat i el Govern central com Artur Mas, José Montilla, José María Aznar o Felipe González.

Totes les persones requerides per la comissió d'investigació tenen el deure de comparèixer-hi, segons el reglmentde la Cambra. Qui s'hi negui pot enfrontar-se a mesures disciplinàries en el cas de tractar-se de membres del Parlament, i la taula del Parlament té obligació de donar compte al ministeri fiscal perquè depuri les responsabilitats penals que podria arribar a haver-hi.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha