Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

CiU i PSC eviten que la comissió del frau cridi a declarar alts càrrecs de la Generalitat

El Parlament citarà Pujol, Ferrusola, cinc dels seus fills i Montoro en la comissió sobre frau

Arturo Puente

Barcelona —

CiU i PSC han tornat a coincidir avui en els seus vots en la comissió que investiga el frau al Parlament de Catalunya. Amb la seva majoria han vetat la proposta d'ERC, PP, ICV-EUiA i Ciutadans perquè compareguessin alts càrrecs de la Generalitat, actuals i dels governs de Pujol, com els consellers Felip Puig i Germà Gordó, l'exconseller Macià Alavedra i l'exsecretari general de presidència, Lluís Prenafeta. Tampoc han acceptat que els imputats pel cas Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, siguin cridats per la Cambra catalana.

El diputat de la CUP, David Fernández, ha assegurat que dimitirà com a president de la comissió si no es reconsideren les votacions abans de l'1 de desembre. “Són inacceptables i un insult al país els vetos, silencis i omertàs a la comissió Pujol”, ha assegurat Fernàndez, que ha exigit “llums i taquígrafs”. “Des de la dignitat, des de la coherència i des que estem obertament oposats a la llei de silenci, o es reconsideren les votacions o dimitirem de la presidència de la comissió”, ha sentenciat Fernàndez.

Entre els que sí que estaran cridat a comparèixer s'hi troben Jordi Pujol, Marta Ferrusola i els seus fills Jordi, Oleguer, Oriol, Josep i Pere, a més de diversos alts càrrecs del Govern central, com els ministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, la secretària del PP, María Dolores de Cospedal, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, el director general de Policia, Ignacio Cosidó, i el director del CNI, Félix Sanz Roldán.

També seran requerits pel Parlament l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, i el director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco. No obstant això, entre els noms que no s'han acceptat figuren presidents i expresidents de la Generalitat i el Govern central com Artur Mas, José Montilla, José María Aznar o Felipe González.

Totes les persones requerides per la comissió d'investigació tenen el deure de comparèixer-hi, segons el reglmentde la Cambra. Qui s'hi negui pot enfrontar-se a mesures disciplinàries en el cas de tractar-se de membres del Parlament, i la taula del Parlament té obligació de donar compte al ministeri fiscal perquè depuri les responsabilitats penals que podria arribar a haver-hi.

Etiquetas
stats