Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Colau reconeix la “coherència” de la CUP i les seves bases per mantenir la seva negativa a investir Mas

Colau repta Junts pel Sí a formar govern

EUROPA PRESS

Madrid —

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut la “coherència” de la CUP i les seves bases per mantenir la seva negativa a investir Mas de nou president. “Amb la CUP es pot tenir diferències polítiques però cal reconèixer la seva coherència”, ha comentat, admetent, això sí, que la formació pugui sorprendre donat el “mercat per aconseguir poder” a què acostumen els “partits tradicionals”.

Colau ha reptat aquest dilluns a Junts pel Sí a facilitar la formació d'un nou govern de la Generalitat si “prioritzen Catalunya” perquè, segons ha recalcat, “no pot esperar” i no pot seguir amb un “govern en funcions” i constantment “qüestionat”. En aquest sentit s'ha preguntat si “és més important Mas o un govern de Catalunya”.

Així ho ha assegurat Colau durant la seva intervenció al Club Siglo XXI, en què ha censurat l'“absurda” situació de “bloqueig institucional” que viu Catalunya des de les eleccions del passat 27 de setembre i ha reclamat que es posi fi a la mateixa.

Després de recordar que la CUP ha proposat al 'número u' de la llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, com a alternativa a Mas per ocupar la Generalitat, s'ha preguntat si “és més important Mas o un Govern de Catalunya que intenti donar resposta al moment actual i el que requereix”.

A més, ha criticat “l'obsessió” que sembla tenir Mas “per mantenir-se en el poder” i, després de recordar la seva llarga trajectòria política, ha explicat que “es pot aportar des de molts llocs” i no necessàriament des de la primera línia.

En aquest context, ha advertit que “Catalunya no pot esperar” i ha emplaçat Junts pel Sí a facilitar la creació d'un nou govern en aquesta comunitat “si prioritzen Catalunya”. A més, ha admès que la independència no és el problema fonamental de Catalunya, sinó que hi ha “un munt de problemes urgents que no poden esperar”, sobretot els problemes socials.

Etiquetas
stats