Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Collboni exhibeix coneixement de Barcelona acompanyat per Pedro Sánchez

Sánchez amb Collboni i Andrés al poliesportiu de Can Dragó

Siscu Baiges

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona en les properes eleccions del 24 de maig, Jaume Collboni, ha fet una exhibició de coneixement de les reivindicacions veïnals davant el primer secretari del PSOE, Pedro Sánchez, en l’acte que han compartit, el matí d’aquest dissabte 18 d’abril, al pavelló esportiu de Can Dragó. Collboni ha citat, especialment, les aspiracions dels veïns de Nou Barris, molts dels quals han plantejat les seves reivindicacions en la part final de l’acte, que ha comptat amb la participació d’un miler de persones.

Collboni ha plantejat a Sánchez, convençut que serà el proper president del Govern espanyol, el seu full de ruta pel que fa a infraestructures de transport públic de la ciutat. “Mentre Xavier Trias proposa, amb ERC, un full de ruta cap a la independència en 18 meses, jo proposo un full de ruta que acabi, en aquest període, la Línia9 del metro i l’estació de La Sagrera, que necessita del suport de l’Estat i la Unió Europea”, ha dit el candidat socialista.

L’acte ha permès a Jaume Collboni presentar alguns dels membres de la seva llista electoral. “El número 1 és un noi del Guinardó i la número 2, una noia de Roquetes”, ha afirmat, referint-se a ell mateix i a Carmen Andrés. “Mentre alguns posen una persona de Nou Barris perquè tanqui la llista nosaltres en posem una d’aquest districte al segon lloc de la candidatura perquè es preocupi dels barris que Trias ha oblidat durant aquests quatre anys”, ha dit.

Entre els candidats també ha recordat la incorporació del regidor elegit en la llista d’Inciativa per Catalunya-Verds i ara ‘no adscrit’, Joaquim Mestre. Collboni, que ha afirmat que no farà cap crítica a aquest grup polític, ha manifestat sentir-se orgullós dels anys de govern municipal compartits per socialistes i ICV. Les crítiques han estat, totes, per Trias, tot i que hi ha hagut insinuacions de desacord amb l’opció de ‘Barcelona en Comú’. “No som ni paternalistes ni messiànics”, ha afirmat Carmen Andrés, davant allò que considera plantejaments utòpics d’aquest grup. Val a dir que la propaganda de PSC i ‘Barcelona en Comú’ és estèticament similar i els flyers de Collboni i Ada Colau semblen de la mateixa candidatura.

La música ambiental sí que és diferent. Mentre ahir ‘Barcelona en Comú’ apel·lava a Nacho Vegas i ‘El Biri’ en l’acte que va fer a Sant Andreu, avui els socialistes mantenien l’aposta clàssica per Farrell Williams o Van Halen.

Com era de preveure, Pedro Sánchez ha al·ludit a la detenció provisional de l’ex-vicepresident econòmic del Govern de José Maria Aznar, Rodrigo Rato. El secretari general del PSOE ha tornat a demanar la dimissió del ministre d’Economia, Cristóbal Montoro, i ha criticat que el PP demani una comissió d’investigació pels cassos de corrupció econòmica i fiscal que afecten la família Pujol i, en canvi, es negui a acceptar-la quan afecta Rato o l’ex-tresorer del PP, Luis Bárcenas.

Sánchez s’ha compromès a defensar una canvi de la Constitució que permeti la creació d’una Espanya federal (tal i com reclamaven les enganxines que portaven molts assistents a l’acte) i a traslladar a Barcelona institucions de l’Estat que ara tenen la seu a Madrid. Ha apostat, a més, per un discurs d’esquerres –“li heu de dir a la gent que voti els socialistes perquè el futur dels joves no depengui del compte corrent dels seus pares”- i ha afirmat que la culpa dels problemes socials que pateix Espanya “mai no ha estat de la crisi, sinó de la dreta”. “El Partit Socialista va ser, és i serà el partit del canvi per Barcelona i Espanya”, ha acabat dient davant un candidat a l’alcaldia que confia a tenir-lo a la ciutat en més ocasions abans de la cita electoral del 24 de maig.

Etiquetas
stats