Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

En Comú Podem guanyaria les eleccions a Catalunya amb 12 o 13 escons, segons TV3

Janet Sanz, Ada Colau, Mònica Oltra, Xavier Domènech, Iñigo Errejón i Xulio Ferreiro a l'acta final d'En Comú Podem.

Oriol Solé Altimira

En Comú Podem guanyaria les eleccions generals a Catalunya amb 12 o 13 escons, segons el sondeig de TV3. La televisió pública catalana pronostica que ERC quedaria en segona posició. La llista encapçalada per Gabriel Rufián obtindria 9-11 escons, seguida de Ciutadans, que en tindria 7-8. Fora del podi es quedaria el PSC, però amb la mateixa forquilla que Ciutadans, 7-8 escons.

El primer intent per refundar la marca de Convergència patiria una sonora davallada, segons el sondeig de la televisió pública catalana: Democràcia i Llibertat obtindria 6-7 escons, front els 16 que tenia fins ara l'extinta coalició de Convergència i Unió. El PP quedaria en última posició amb 5-6 escons. Unió Democràtica, el partit de Duran i Lleida, no obtindria representació.

Per circumscripcions, a Barcelona la victòria seria per En Comú Podem, amb 9 escons. El PSC quedaria en segona posició, amb 5-6 escons. El tercer lloc seria per Ciutadans, amb 5 escons, els mateixos que ERC, que obtindria menys vots que els taronges. El PP quedaria en cinquè lloc amb 3-4 escons. Democràcia i Llibertat obtindria uns resultats desastrosos a Barcelona: quedaria per sota del 10% dels vots, amb 3 escons.

A Tarragona també guanyaria En Comú Podem, amb 1-2 diputats. ERC quedaria segona, amb la mateixa forquilla de diputats. En tercer lloc quedaria Ciutadans, amb 1 escó, igual que el PP i el PSC. DL podria quedar sense representació a Tarragona o obtenir un escó.

A Lleida, ERC guanyaria amb 1-2 diputats, seguida de DL i En Comú Podem amb 1. PP, PSC i Ciutadans obtindrien 1 diputat o es quedarien sense representació. A Girona ERC guanyaria amb 2 diputats, seguida de DL amb 1-2 i En Comú Podem amb 1. Ciutadans i el PSC estarien entre 0 i 1 escó.

Etiquetas
stats