eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

En Comú Podem es presenta com a partit però anirà en coalició

Els de Xavier Domènech, que han comunicat aquesta fórmula 'in extremis', busquen més garanties per aconseguir el grup parlamentari propi al Congrés

La marca 'En Comú Podem' repetirà i els membres de la coalició també: Barcelona En Comú – ICV – EUiA – Podem

IU i Podemos ja han manifestat que la seva coalició no es presentarà a Catalunya

- PUBLICIDAD -
Xavier Domènech (En Comú Podem) da su primer discurso como ganador de las generales en Catalunya

Xavier Domènech (En Comú Podem) en el primer discurs després de les eleccions del 20-D. ROBERT BONET

Després de dies de deliberació sobre amb quina fórmula concorrerien els de Xavier Domènech a les eleccions del 26-J, En Comú Podem ha comunicat aquest divendres a última hora que ho faran com a partit però aniran en coalició. El dubte era si es presentava com a coalició - com ja va fer el 20-D amb la integració de  Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA i Equo- o com a partit. 

Finalment, segons la decisió que En Comú Podem ha fet pública a través d' un comunicat després que finalitzés el termini per comunicar a la Junta Electoral les coalicions que aspiren presentar-se en els pròxims comicis aquest divendres a la nit, la fórmula serà més complexa que partit o coalició. "En Comú Podem fa un pas endavant i es presenta com a partit polític amb una coalició instrumental amb Barcelona En Comú – ICV – EUiA – Podem, membres de la coalició del 20-D per així no perdre tots els drets adquirits i perquè necessitem reunir totes les forces per guanyar", hi asseguren. La marca 'En Comú Podem' repetirà ja que el passat 21 de gener ja va ser registrada com a partit. 

Per la seva banda també han manifestat el compromís de la coalició entre IU i Podem, 'Unidas y Unidos Podemos', de no presentar-se a Catalunya i ho ha especificat així al registre. 

Reintent d'aconseguir el grup propi al Congrés

Segons expliquen des d'En Comú Podem aquesta fórmula busca blindar el grup propi al Congrés, una intenció que ja va ser-hi en les passades eleccions però que la coalició no va aconseguir després de l'oposició de la Mesa del Congrés dels Diputats. Tot i que en el comunicat destaquen que pels resultats obtinguts en els anteriors comicis ja es va obtenir la capacitat per conformar un grup parlamentari propi, amb aquesta fórmula es busquen més garanties.

El reglament vigent fixa que  per tenir grup parlamentari s'han d'obtenir més de 15 diputats o bé 5 diputats i més del 15% dels vots a totes aquelles demarcacions on s'hagi presentat la candidatura i En Comú Podem va obtenir 12 diputats, amb el suport de 927.940 persones i superant el 15% dels vots a cada una de les demarcacions on es va presentar. 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha