Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

ERC adverteix la CUP: “Sense Mas no hi haurà independència”

El cap de cartell d'ERC pel Congrés, Gabriel Rufián

elDiario.es Catalunya

Malgrat que la CUP porta intentant des del dia després de les eleccions que ERC i els independents de Junts pel Sí forcin un candidat a la presidència alternatiu a Mas, els republicans mantenen la investidura del líder de Convergència com l'única opció possible. “Sense Mas no hi haurà independència”, ha afirmat aquest dilluns el cap de llista d'ERC per a les eleccions al Congrés, Gabriel Rufián.

La jornada de debat de la CUP, en què els cupaires van expressar un ampli rebuig a Mas i van apostar per seguir negociant amb Junts pel Sí per investir un candidat alternatiu a l'actual president en funcions, no ha influït en l'estratègia d'ERC. Els republicans defensen la investidura de Mas per no perdre part del suport al procés sobiranista. En una entrevista a Catalunya Plural aquest dissabte, l'altre integrant del tàndem d'ERC per al Congrés, Joan Tardà, asseverava: “Si cau Mas, cau el sector de la petita burgesia que està amb aquest procés democràtic”.

En la mateixa línia, aquest dilluns Rufián ha afirmat que “sense acord no hi ha procés constituent, ni pla de xoc, ni independència”, en referència a les tres taules de negociació que mantenen Junts pel Sí i la CUP. Precisament aquest dilluns la portaveu parlamentària dels cupaires, Anna Gabriel, ha lamentat la negativa de Junts pel Sí a revertir algunes de les privatizacions realitzades pels governs d'Artur Mas.

Rufián ha considerat que “l'adversari polític és el PP, Ciutadans i el PSOE” i no Artur Mas, i després que aquest últim hagi estat de nou vetat pels cupaires, ha subratllat que “sense Mas no hi haurà independència”. En la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent d'ERC, Rufián ha indicat a la CUP que “només cal escoltar les reaccions d'alguns, hores després de l'assemblea de la CUP celebrada ahir, per prendre consciència de la importància d'aconseguir un acord”.

Rufián s'ha mantingut ferm a l'indicar que l'únic candidat de Junts pel Sí a la Presidència de la Generalitat és Artur Mas (CDC), perquè “pot agradar més o menys, però això ara no va de elegir un polític o un altre, sinó d'aconseguir la independència”.

Etiquetas
stats