Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Els veïns de Barcelona celebren que es jutgi “el bombardeig a l'oasi català” que va suposar el cas Palau

Albert Recio, de la FAVB, i l'advocat Àlex Solà

Oriol Solé Altimira

A 24 hores que arrenqui el judici del cas Palau, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que exerceix d'acusació popular, ha valorat els gairebé vuit anys que porta en marxa la causa i els quatre mesos que queden fins que quedi vista per a sentència. Els veïns han fet èmfasi que, després del saqueig, Fèlix Millet i Jordi Montull han deixat els seus càrrecs però que el model de gestió i la “estructura orgànica” del Palau de la Música no ha canviat. Tot això malgrat que, en paraules de la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, el cas Palau “va bombardejar l'oasi català”.

En aquest sentit, Menéndez ha considerat que el saqueig de Millet i Montull i les presumptes comissions que Convergència va cobrar de Ferrovial usant el Palau com a tapadora mostra que la corrupció de la burgesia catalana “no és tan diferent” de la de la resta de l'Estat.

Sobre la nova gestió, Menéndez ha lamentat que la institució cultural segueix regida per un “model de gestió dels patricis”, i, han recordat que l'empresària del gegant de l'alimentació Agroalient, Mariona Carulla, vicepresidenta de l'Orfeó en l'etapa de Millet, segueix presidint al Palau de la Música. “Hi ha una tasca pendent d'aprendre dels errors que no ha de venir de la justícia penal sinó de la gestió pública”, ha remarcat.

En el pla penal, l'advocat de la FAVB en el cas, Àlex Solà, ha confiat que la sentència “aclareixi en termes de veritat judicial el que la societat ja sap que ha passat”, en referència a l'espoli que van confessar els exgestors del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, ia les presumptes comissions de Ferrovial a Convergència que es van canalitzar a través del Palau -extrem que el partit sempre ha negat.

La primera jornada del judici d'aquest dimecres, servirà perquè, amb tota probabilitat, Millet demani no acudir a totes les sessions del judici i seguir des de casa l'esdevenir del procés després de la seva declaració com a acusat del 8 de març. “Que Millet digui que es troba molt malament no em commou”, ha ironitzat Solà. La FAVB demana 37 anys de presó per a Millet i 25 per Montull, mentre que per a Daniel Osàcar, l'extresorer de CDC, dos anys i tres mesos de presó (el fiscal eleva la pena a set anys i mig).

Etiquetas
stats