Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els cinc investigats per la crema de fotos del Rei a la Diada planten l'Audiència Nacional

La crema de banderes, de la foto del Rei i la Constitució

elDiario.es Catalunya

Els cinc investigats per cremar fotos del Rei i pàgines de la Constitució durant la passada Diada han plantat l'Audiència Nacional aquest dimecres. Els tres membres de la CUP i un de Podem havien estat citats pel jutge a Madrid –via videoconferència– però no han comparegut per declarar.

Tal com van anunciar divendres passat en una roda de premsa, finalment ni el portaveu de SOM Gramenet a l'Ajuntament de Santa Coloma, Aitor Banc, ni Jordi Almiñana, Nora Miralles, Ivan Altimira i Roger Santacana han atès el requeriment del tribunal.

Segons ha constatat Europa Press, els cinc estaven cridats a comparèixer en diferents jutjats catalans –Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Manresa (Barcelona)– davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu.

“No tenim ni rei ni por”, va dir divendres passat Ivan Altimira, militant de la CUP i investigat, en una roda de premsa a la plaça del Rei de Barcelona per anunciar la seva decisió de plantar al jutge. Per la seva banda, una altra de les investigades, Nora Miralles, es va reafirmar en què van cremar les fotografies del monarca i va criticar la investigació d'ofici sobre els fets que va iniciar la policia autonòmica. La militant va considerar que amb la crema “s'exercia el legítim dret a rebutjar la monarquia”.

Malgrat que la crema de fotos del rei, així com de banderes espanyoles i franceses, és una cosa habitual en les manifestacions que l'esquerra independentista –la CUP, Endavant, el sindicat COS o l'organització estudiantil SEPC– convoca cada any per la Diada, el PP català també va denunciar al setembre davant la Fiscalia aquesta crema de banderes, a més d'imatges del Rei i de la Constitució. El líder del PP català, Xavier García Albiol, també va anunciar que denunciaria la CUP per unes suposades declaracions ofensives contra la corona.

Etiquetas
stats