Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els cinc investigats per cremar fotos del rei plantaran el jutge de l'Audiència Nacional

Roda de premsa dels investigats a la plaça del Rei

Oriol Solé Altimira

Els cinc membres de l'esquerra independentista catalana investigats per cremar fotos del rei Felip VI durant la darrera Diada han anunciat que no aniran a declarar davant l'Audiència Nacional el proper 7 de desembre. El jutge Fernando Andreu els havia citat dimecres que ve en la causa que els investiga per un presumpte delicte d'injúries a la corona.

“No tenim ni rei ni por”, ha dit Ivan Altimira, militant de la CUP i investigat, en una roda de premsa a la plaça del Rei de Barcelona aquest divendres per anunciar la seva decisió de plantar el jutge.

La crema de fotos del rei, així com de banderes espanyoles i franceses, és habitual en les manifestacions que l'esquerra independentista –la CUP, Endavant, el sindicat COS o l'organització estudiantil SEPC– convoca cada any per la Diada. No obstant això, després de la de l'últim 11 de setembre, els Mossos d'Esquadra van investigar la crema del retrat del monarca i el PP la va portar a la Fiscalia.

El passat 20 d'octubre, després d'un informe de la policia catalana, es va donar per identificades les cinc persones que ara estan investigades. Una d'elles és Aitor Blanc Aranjuelo, regidor i portaveu del grup municipal Som Gramenet (coalició formada per Podem i la CUP). Tres més són militants de la CUP i també hi ha un altre simpatitzant de l'esquerra independentista. Finalment, el passat 15 de novembre el jutge els va citar a declarar.

Per la seva banda, una altra de les investigades, Nora Miralles, s'ha reafirmat en que van cremar les fotografies del monarca i ha criticat la investigació d'ofici sobre els fets que va iniciar la conselleria d'Interior. La militant ha considerat que amb la crema de fotos “s'exercia el legítim dret a rebutjar la monarquia”, i ha afegit: “Que els Mossos es posicionin: o amb el 'procés' o amb els borbons”.

Amb la seva decisió de plantar al jutge, els cinc membres de l'esquerra independentista se sumen a altres militants de la CUP, com el regidor de Vic, Joan Coma, o l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, que també van decidir no anar a declarar quan el jutge que els investiga els va citar.

Etiquetas
stats