Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia i la defensa de Pujol donen suport a que Manos Limpias dirigeixi les acusacions populars

L'ex president de la Generalitat, Jordi Pujol

EFE

Barcelona —

La Fiscalia Anticorrupció i la defensa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol han coincidit aquest dijous a donar suport a que les diferents acusacions populars personades en la causa que investiga la fortuna oculta de l'exlíder de CDC actuïn sota l'única direcció lletrada del sindicat Manos Limpias.

A la secció tercera de l'Audiència de Barcelona s'ha celebrat aquest dijous una vista per resoldre el recurs que les acusacions populars de Guanyem Barcelona i ICV van presentar contra la decisió de la jutge instructora del cas d'agrupar-les sota la direcció de Manos Limpias, tenint en compte que el sindicat va ser el primer en personar-se en la causa.

També exerceixen l'acusació popular en el cas el PSOE, Ciutadans, UPyD i dos particulars -entre ells l'advocat Emilio Rodríguez Menéndez-, però només Guanyem i ICV han recorregut la decisió de la jutge instructora davant l'Audiència de Barcelona, que aquest dijous ha citat les parts perquè exposin les seves al·legacions.

Rafael Mendoza, l'advocat que representa a Guanyem i ICV, ha demanat al tribunal que li permeti exercir l'acusació popular pel seu compte, donades les seves discrepàncies ideològiques irreconciliables respecte a Manos Limpias i per la “pluralitat intel·lectual” que això aportaria a la causa.

L'advocat ha descartat que amb l'agrupació de les accions populars s'evitin dilacions en la causa i ha recordat al tribunal que, si accepta la seva proposta, només seran dues les acusacions personades, després que la resta hagin renunciat a recórrer la decisió de la jutge instructora.

De la seva banda, el fiscal Anticorrupció Fernando Bermejo s'ha mostrat partidari d'agrupar a les diferents acusacions populars i ha mantingut que, en el fons, la qual cosa importa en la causa Pujol “és l'aclariment dels fets”.

També la defensa de la família Pujol, representada per l'advocada Maria Saló, està a favor que un únic lletrat representi l'acció popular, amb la finalitat d'evitar dilacions indegudes “en un cas de tanta importància”, i ha recordat que la pròpia instructora ha acceptat revisar la seva decisió més endavant, en cas que sorgeixin conflictes entre les diferents acusacions.

De la seva banda, l'advocat de Manos Limpias, Sebastián de Juan, ha demanat a l'Audiència que no tingui en compte la “disparitat” ideològica entre les acusacions populars, ja que al seu parer totes elles mantenen una “posició processal gairebé idèntica”, en atribuir els mateixos delictes a les mateixes persones.

Etiquetas
stats