Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La Fiscalia del Suprem demana nou anys d'inhabilitació per Francesc Homs pel 9-N

Francesc Homs és el portaveu parlamentari del PDECAT

Gonzalo Cortizo

El Tribunal Suprem avança passos per inhabilitar el portaveu parlamentari del PDECat al Congrés dels Diputats. La Fiscalia del Suprem acaba de presentar el seu escrit de conclusions provisionals, en el qual sol·licita nou anys d'inhabilitació per al polític català per haver impulsat la consulta sobiranista del 9N.

El ministeri fiscal considera que Francesc Homs hauria comès un delicte de prevaricació administrativa i un altre de desobediència greu. A més, sol·licita el pagament d'una multa de 200 euros diaris durant un any i un mes: un total de 78.000 euros.

En el seu escrit, el fiscal afirma que “Francesc Homs no va adoptar la suspensió de cap de les actuacions ni actes que es desenvolupaven per a la celebració d'aquesta consulta que depenien directament del departament de la Presidència del qual era titular, va impulsar activament els treballs preparatoris de la convocatòria (...) i, en definitiva, va potenciar després d'haver conegut la providència de suspensió dictada pel Tribunal Constitucional el desenvolupament de l'anomenat ”procés participatiu“.

La decisió de la fiscalia del Suprem arriba en ple procés d'acostament entre el Govern i la Generalitat, en el que s'ha denominat com la “operació diàleg” que Rajoy hauria encarregat a Soraya Sáenz de Santamaría.

Amb la qualificació presentada per la Fiscalia, Homs queda una mica més a prop del banc dels acusats. Els seus companys d'Executiu durant el 9-N, Artur Mas, Irene Rigay i Joana Ortega, ja tenen data de judici: començarà el pròxim 6 de febrer.

Etiquetas
stats