Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern i Ada Colau avisen que les curses de braus no tornaran a Catalunya “digui el que digui el TC”

Colau i el conseller de Territori, Josep Rull

elDiario.es Catalunya

Primeres reaccions dels polítics catalans després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat aquest dijous la prohibició sobre els toros que va impulsar al Parlament el 2010. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha sentenciat aquest dijous que “no tornarà a haver-hi curses de braus a Catalunya digui el que digui el TC” i que recorreran a tots els mecanismes que tenen al seu abast per impossibilitar-la.

Segons Rull, despleguessin des del Govern tots els mecanismes normatius per fer prevaler “la voluntat del poble de Catalunya” expressada al Parlament. El conseller, que compta amb una àmplia trajectòria animalista, ha avisat que disposen de capacitat reguladora per a impossibilitar que se celebri de nou aquest espectacle.

L'alcaldessa de Barcelona –l'única ciutat catalana amb una plaça de toros en condicions d'acollir corrides–, Ada Colau, ha donat suport al Govern en la seva intenció de mantenir la prohibició dels toros “digui el que digui el TC”, la mateixa expressió que usat el conseller. Ha avisat que el govern municipal farà complir les normatives que impedeixen les curses de braus i el maltractament animal.

Per la seva banda, el diputat del PSC, Jordi Terrades, ha assegurat que els socialistes catalans “acompanyaran” al Govern en la recerca de “vies legals” per “impedir” que les curses de braus tornin a Catalunya. El PSC, ha explicat Terrades, “no comparteix” la decisió del TC perquè ja donava aquest debat “per tancat” a Catalunya, ja que “la immensa majoria dels ciutadans” no subscriuen els espectacles taurins que impliquen la mort de l'animal.

Des de Catalunya Sí que es Pot han avisat que “no s'aturaran” ni faran “ni un pas enrere” en la defensa de la prohibició dels toros a Catalunya, i han instat a acudir a “instàncies i tribunals internacionals” per mantenir la llei en vigor. La diputada Hortènsia Grau ha valorat que la sentència “és inadmissible” i ha qualificat les curses de braus com a “tortura animal en ple segle XXI”.

La CUP ha animat el Govern a desobeir la sentència del Constitucional. “Estem farts que el TC toregi a aquest país i de les estocades de la justícia espanyola polititzada contra les decisions sobiranes del Parlament”, ha etzibat la diputada Mireia Boya.

PP i Ciutadans celebren l'anul·lació de la prohibició

Per contra, el PP i Ciutadans han celebrat la decisió del Constitucional. El líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, s'ha felicitat perquè, al seu parer, els catalans tindran “llibertat” per decidir si van a veure o no els toros. També ha culpat els independentistes de la prohibició que va decretar al Parlament: “Volen eliminar tot el que faci olor d'Espanya”, ha dit. En el mateix sentit, Fernando de Páramo (C 's) ha valorat que la decisió sobre els toros s'ha de basar en elements “animalistes i no identitaris”.

Etiquetas
stats