Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El Govern respon al TC que el contingut de la declaració “es manté inalterable”

La vicepresidenta Munté i el president Mas

Arturo Puente

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Neus Munté, ha respost aquest dimecres a la sentència del Constitucional, que tomba la resolució independentista aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre. Munté ha assegurat que es tracta d'una sentència política i que “no para els efectes polítics” de la resolució aprovada, que per part del Govern en funcions “es manté inalterable”.

“Per moltes pàgines que escrigui el TC, no torçarà la voluntat majoritària expressada per la ciutadania de Catalunya”, ha assegurat Munté. Després d'assegurar que el contingut polític de la resolució es manté “inalterable en tots els seus extrems”, la vicepresidenta ha aclarit que això és vàlid també per a l'apartat que fa referència a la voluntat d'iniciar negociacions i diàleg amb el Govern espanyol.

Munté ha esgrimit l'última resolució del Consell de Garanties, que considera que la reforma del Constitucional duta a terme pel Govern de Rajoy està pensada específicament per castigar una possible desobediència dels representants catalans. “És la manera del Govern d'afrontar la situació política a Catalunya”, ha resumit, després d'assegurar que Rajoy “instrumentalitza el TC amb aquesta reforma”.

Des de l'Executiu català en funcions consideren que la resposta adequada a aquesta resolució és que “l'independentisme arribi a un acord per investir Artur Mas”. Segons Munté “cal un nou Govern per tirar endavant els mandats d'aquesta declaració”, ha considerat, ja que és necessari “perquè el Parlament pugui formar les tres comissions” encarregades d'elaborar les tres lleis que la declaració mana.

Etiquetas
stats