Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ICV triarà en primàries obertes al candidat a la Generalitat

ICV escollirà en primàries obertes el candidat a la Generalitat

EUROPA PRESS

Segons ha avançat TV3 i El Periódico, es tracta de les conclusions que recull un document realitzat per un grup de treball que busca augmentar la transparència, avançar en la participació i acostar la política als ciutadans.

El reglament de les primàries obertes estableix que podran presentar-se tots els militants i simpatitzants del partit així com persones sense vincles amb ICV, i que tots ells han de reunir entre 50 i 150 avals de militants.

També recull que podran votar tots les persones majors de 16 anys i els estrangers empadronats a Catalunya sempre que abans es registrin i signin una declaració de coincidència ideològica o de principis generals dels ecosocialistes.

Les persones que s'inscriguin, a més, podran participar en l'elaboració del programa electoral i fer el seguiment de la confecció de la llista electoral, de l'estratègia política i dels possibles acords de governabilitat, entre d'altres aspectes.

Les primeres obertes es limitaran a l'elecció del cap de llista, i la resta de la llista el designarà una comissió ad hoc nomenada pel consell nacional d'ICV.

Etiquetas
stats