Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta conforma una Executiva de cares conegudes perquè el partit torni “amb força”

Pedro Sánchez, Miquel Iceta i Carme Chacón

Europa Press

“Aquest PSC no és nou, és el de sempre. Però avui vol tornar i vol fer-ho amb molta força”, ha reivindicat Iceta a mesura que anunciava la nova direcció, i ha advertit als que, al seu parer, volen desfigurar la realitat del PSC que el partit és plural i aglutina tot tipus de perfils personals, territorials i polítics.

Iceta, ja havia arribat al congrés amb els cinc pilars de la nova direcció tancats: la presidència del partit per Àngel Ros; la viceprimera secretaria per Núria Parlon; portaveu per Esther Niubó; la secretaria d'organització per Assumpta Escarp i la política municipal per Antoni Fogué.

Aquest dissabte ha confirmat la resta de noms, d'entre els quals destaquen el que va ser número dos del dimitit Pere Navarro, l'alcalde de Cornellà Antonio Balmón, que segueix en l'Executiva com a responsable de la Coordinació Institucional.

També segueixen la diputada Eva Granados (Polítiques Socials), Imma Moraleda (Política de les dones), Jordi Terrades (Medi Ambient), Ana del Frago (Educació), Joan Rangel (Política Econòmica), Lídia Santos (Reformes Institucionals), Iolanda Pineda (Cooperació), Aroa Arauzo (Qualitat Democràtica) i Josep Maria Sala (Ciutadania).

Iceta ha admès que la seva intenció inicial era conformar una Executiva amb 25 persones, però finalment li ha sortit una de 44 - membres nats a part -, ja que la de 25 persones era “l'Executiva de Miquel Iceta, i no la que necessitava el PSC ”.

El nou líder ha creat la figura del secretari nacional, que ha donat quatre persones de pes dins del partit: l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Entra les noves cares que incorpora la nova executiva destaquen la de l'eurodiputat Javi López, que assumeix Política Europea, el senador Carles Martí (Anàlisi i Formació), l'exconsellera Caterina Mieras (Salut), i el regidor a Barcelona Guillem Espriu (Moviments Socials) .

CAUEN ELS CRÍTICS

En l'Executiva es mantenen, respecte a la de Navarro, només dues cares reconeixibles del sector crític, el president Àngel Ros i Daniel Font, que assumirà Innovació Política, mentre que cauen Marina Geli, Laia Bonet i Rocío Martínez-Sampere.

Una altra de les novetats és la creació de vuit secretaries adjuntes a la secretaria de política municipal, que assumeixen, entre d'altres, el líder del PSC de Badalona Jordi Serra, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, i la líder del PSC a Monistrol de Calders Mercè Cardona, que també és “fornera i pastissera”, ha destacat Iceta.

Etiquetas
stats