Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Iglesias i Domènech defensen que després de l'1-O “caldrà seguir treballant per un referèndum”

Iglesias i Domènech al Congrés

EUROPA PRESS

Barcelona —

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, han insistit aquest diumenge en què el referèndum previst per l'1 d'octubre a Catalunya és una mobilització política i que “després arribarà el dia 2 i llavors caldrà seguir treballant per un referèndum”.

En un article conjunt publicat a El Periódico, asseguren que l'1-O serà “una amplíssima mobilització que afirma el dret a decidir i la voluntat de sobirania” dels catalans, i critiquen que el Govern espanyol es negui a reconèixer que Catalunya constitueix un demos i utilitzi l'independentisme per apartar l'atenció de la corrupció, segons ells.

“Catalunya es construirà amb els del 'sí', amb els del 'no' i amb els que defensen un nou encaix de la nació catalana en un nou projecte col·lectiu. Catalunya es construirà amb els quals es mobilitzaran l'1-O i amb els que no ho faran”, afegeixen els diputats al Congrés, que creuen que la societat catalana podrà decidir el seu futur aviat i que ho farà com un sol poble.

“Siguem clars: Catalunya és una nació que vol decidir el seu futur i que per fer-ho necessita seguir teixint aliances en la batalla per les sobiranies a tot Espanya”, defensen els dos polítics. Així mateix, els dos han celebrat l'acostament que veuen al PSOE al plantejament d'una Espanya plurinacional.

Així, el contraposen a quan van començar a parlar de plurinacionalitat –no com un concepte cultural– i a quan exigien celebrar un referèndum a Catalunya, moments en què es “van trobar sols” i se'ls deia que era una “pantalla passada”. No obstant això, asseveren que ara són més els sectors socials de l'Estat que reconeixen la seva plurinacionalitat i veuen necessari un referèndum, i que això “ha fet moure a tots els actors polítics, especialment al PSC i al PSOE”.

Etiquetas
stats