eldiario.es

Menú

Iglesias i Domènech defensen que després de l'1-O "caldrà seguir treballant per un referèndum"

Critiquen que el Govern espanyol faci servir a l'independentisme per apartar l'atenció de la corrupció

Tots dos celebren l'acostament que veuen al PSOE al plantejament d'una Espanya plurinacional

- PUBLICIDAD -
Iglesias y Domènech defienden que tras el 1-O "habrá que seguir trabajando por un referéndum"

Iglesias i Domènech al Congrés

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, han insistit aquest diumenge en què el referèndum previst per l'1 d'octubre a Catalunya és una mobilització política i que "després arribarà el dia 2 i llavors caldrà seguir treballant per un referèndum".

En un article conjunt publicat a El Periódico, asseguren que l'1-O serà "una amplíssima mobilització que afirma el dret a decidir i la voluntat de sobirania" dels catalans, i critiquen que el Govern espanyol es negui a reconèixer que Catalunya constitueix un demos i utilitzi l'independentisme per apartar l'atenció de la corrupció, segons ells.

"Catalunya es construirà amb els del 'sí', amb els del 'no' i amb els que defensen un nou encaix de la nació catalana en un nou projecte col·lectiu. Catalunya es construirà amb els quals es mobilitzaran l'1-O i amb els que no ho faran", afegeixen els diputats al Congrés, que creuen que la societat catalana podrà decidir el seu futur aviat i que ho farà com un sol poble.

"Siguem clars: Catalunya és una nació que vol decidir el seu futur i que per fer-ho necessita seguir teixint aliances en la batalla per les sobiranies a tot Espanya", defensen els dos polítics. Així mateix, els dos han celebrat l'acostament que veuen al PSOE al plantejament d'una Espanya plurinacional.

Així, el contraposen a quan van començar a parlar de plurinacionalitat –no com un concepte cultural– i a quan exigien celebrar un referèndum a Catalunya, moments en què es "van trobar sols" i se'ls deia que era una "pantalla passada". No obstant això, asseveren que ara són més els sectors socials de l'Estat que reconeixen la seva plurinacionalitat i veuen necessari un referèndum, i que això "ha fet moure a tots els actors polítics, especialment al PSC i al PSOE".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha