Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Imputen l'exdiputada del PSC Montserrat Capdevila en el cas Mercuri

Montserrat Capdevila a l'Ajuntament de Sabadell

elDiario.es Catalunya

La jutge que instrueix el cas Mercuri, de presumpta corrupció i tràfic d'influències, ha imputat l'exdiputada i exregidora de Sabadell Montserrat Capdevila (PSC) els presumptes delictes de falsificació documental, tràfic d'influències i prevaricació.

La magistrada ha imputat vuit persones més, totes elles tècnics i alts càrrecs de l'Ajuntament de Sabadell, als quals, al costat de Capdevila, investiga en una nova peça del cas Mercuri, per falsificació de factures per justificar les obres d'ampliació de l'empresa Sitjas Motor SL, concessionària de BMW el 2009.

Les suposades irregularitats van consistir a fer unes obres d'ampliació de fins a 1.153 metres quadrats, quan es va pagar un IAE (Impost d'Activitats Econòmiques) corresponent a 250 metres. En aquest assumpte també està implicat el president del Gremi de Constructors de Sabadell, Melquiades Garrido, oncle de l'exalcalde socialista Manuel Bustos, que també està imputat en el cas. Les investigacions del cas apunten a que després de les gestions de polítics i funcionaris de l'ajuntament vallesà es va donar per correcta una factura falsa i es va procedir a regularitzar el deute, permetent el presumpte frau.

La investigació d'aquesta peça del cas Mercuri afectava fins ara diferents empresaris, però ara també han quedat imputats l'ex regidora Capdevila, un alt càrrec i tres funcionaris en el moment del presumpte delicte. La setmana vinent declararan als Jutjats de Sabadell.

A més de Capdevila, que a l'època dels fets era segona tinent d'alcalde, han quedat imputats José Maria Caballero Bach, assessor fiscal; Xavier Izquierdo Vilavella, director d’espai públic de l’ajuntament de Sabadell; Josep Abellan Martínez, gerent de l’Agència Tributària i Coordinador de l'àrea d'Economia i serveis centrals; José Teixidó Piñol, cap de l’assessoria jurídica de l’Agència Tributària de Sabadell; Pilar Saura Mantero, inspectora de la unitat d'inspecció tributaria a l'ajuntament de Sabadell.

Des de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció s'ha indicat que les noves imputacions “posen de manifest fins a quin punt les pràctiques corruptes i clientelars estaven esteses per part de l’entorn Bustos en els responsables polítics del seu partit, alts càrrecs i funcionaris municipals”.

Etiquetas
stats