Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Inés Arrimadas sobre Fernández Díaz: “Per coses com aquesta no podem governar amb el PP”

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en roda de premsa

elDiario.es Catalunya

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per lluir el seu acord amb el PP i criticar el triple 'no' de Pedro Sánchez, és a dir, que aquest rebutgi el seu pacte (el de C's) amb el PP , formar govern i unes terceres eleccions.

No obstant això aquesta ha estat preguntada per un tema més espinós: si la figura del ministre en funcions Jorge Fernández Díaz dificulta l'acord amb el PP. La pregunta arriba després que la declaració judicial de l'expresident de Banca Privada d'Andorra, Higini Cierco, hagi assenyalat a comandaments policials espanyols com a presumptes responsables d'exercir pressions per aconseguir informació contra líders independentistes catalans.

Una informació que se suma a un altre escàndol recent que va esquitxar Fernández Díaz: les converses amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso, amb qui va maquinar per buscar casos de corrupció que poguessin imputar a l'entorn del líder d'ERC, Oriol Junqueras en l'anomenada 'Operació Catalunya'.

En la seva resposta a la roda de premsa, la líder de Ciutadans ha destacat que l'acord amb els populars recull “mesures per millorar el frau fiscal i la persecució de paradisos fiscals”.

“No es nomena a Fernández Díaz. Però per nosaltres no seria ministre. Hem demanat la seva compareixença al Congrés. Per coses com aquestes no podem governar amb el PP”, ha afegit, tot i que ha recordat que no han signat amb el PP un acord de govern, de manera que el seu paper no és validar als seus membres.

Arrimadas ha insistit que l'acord de Ciutadans amb el PP ha aconseguit 150 punts de reforma, entre els quals ha destacat millores per als autònoms --menys impostos, menys burocràcia i més protecció social--, dació en pagament, més permís de maternitat --quatre mesos el primer any i quatre més el segon-, i ha afegit: “Hem fet que el PP reconegui que l'amnistia fiscal és un error i la reverteixi”.

Etiquetas
stats