Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Jaume Collboni (PSC) treballarà per una coalició d'esquerres a Barcelona

Jaume Collboni (PSC) treballarà per una coalició d'esquerres a Barcelona

EFE

El candidat del PSC a les municipals de 2015, Jaume Collboni, s'ha proposat treballar en favor d'un govern de coalició d'esquerres a l'ajuntament de Barcelona davant un alcalde, Xavier Trias, a qui veu “desgastat”, sense “lideratge” i amb poques possibilitats de guanyar els pròxims comicis.

En una entrevista amb Efe, Collboni ha pronosticat que Trias té “molt poques possibilitats” de tornar a guanyar les pròximes eleccions municipals a Barcelona perquè està “molt desgastat”, “bastant deslegitimat”, “no demostra lideratge” i no té un model “ clar de ciutat ”.

A més d'aquesta percepció de Trias, el dirigent socialista creu que les forces d'esquerres tenen possibilitats “reals i concretes” que sumin majoria al consistori barceloní, com apunten les enquestes.

Per això, i davant la conjunció d'aquestes dues situacions, Collboni vol treballar a favor d'una coalició d'esquerres alternativa a l'actual govern del convergent Xavier Trias perquè, diu, és el “moment del canvi”.

“Hi ha una gran possibilitat que els grups de les esquerres a Barcelona puguem sumar una majoria, i jo estic disposat, no només contribuir a aquesta majoria, sinó a fer tot el possible perquè, en aquest cas, hi hagi un govern de coalició d'esquerres a la ciutat”, ha assegurat el dirigent socialista.

Collboni explica que ja ha iniciat contactes amb altres grups municipals d'esquerres per començar a teixir complicitats i per compartir un “diagnòstic” sobre el futur de Barcelona amb la intenció que es materialitzi aquesta alternativa d'esquerres a l'ajuntament de Barcelona.

Collboni, d'altra banda, ha advertit a altres formacions polítiques que seria un “error” utilitzar el debat sobiranista per “desviar l'atenció” sobre les propostes de cada partit per a Barcelona.

“Si algú pretén fer altres debats com el sobiranista s'estarà cometent un frau democràtic del que hauria de ser el debat autèntic que és el futur de la ciutat”, que té “els seus propis reptes i necessitats”, ha afegit el cap de llista socialista.

Etiquetas
stats