Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Mesa del Parlament dóna llum verda a que la resolució independentista pugui votar-se el 9-N

La Junta de Portaveus del Parlament s'ha celebrat sense el PP

EFE

Barcelona —

La Mesa del Parlament ha desestimat les reconsideracions dels grups de l'oposició i ha donat llum verda a la tramitació de la resolució independentista, sense fixar encara una data per al ple extraordinari per debatre-la encara que podria ser el dia 9, ha informat la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell.

“Continuaran tots els tràmits normals”, ha confirmat Forcadell en roda de premsa després d'una reunió de la Mesa, que ha durat tot el matí, interrompuda durant una hora per escoltar la primera Junta de Portaveus, una convocatòria molt criticada pels partits de l'oposició Ciutadans, PSC, PPC i Catalunya Sí que es Pot i que Forcadell ha qualificat de “consultiva”.

Aquest matí s'han reunit al Parlament la Junta de Portaveus i la Mesa de la Cambra, enmig de la polèmica per la resolució independentista. La Junta de Portaveus ha acabat aquest dimarts la seva primera reunió sense un acord entre els grups, després de la qual cosa s'ha reprès la reunió de Mesa de la Cambra, iniciada a primera hora del matí, per prosseguir amb els tràmits de la resolució independentista que impulsen Junts pel Sí i CUP.

Segons fonts parlamentàries, en la primera reunió de la Junta de Portaveus del Parlament, que ha durat una hora i no hi ha estat present el PP, s'ha posat de relleu la divisió entre JxSí i CUP -que volen seguir endavant amb la tramitació del text rupturista-, i C's, PSC, PPC i Catalunya Sí que es Pot, que no donen validesa a la Junta perquè es reuneix malgrat que els populars no s'han constituït encara en grup parlamentari.

Serà una altra reunió de la Junta de Portaveus, la de divendres que ve, la que decidirà el dia del ple per aprovar la resolució independentista, que Forcadell ha dit que “podria ser” dilluns 9, descartant que sigui divendres 6.

Forcadell ha dit que ha decidit convocar la Junta de Portaveus sense que el PP hagués constituït encara el grup parlamentari perquè “els lletrats de la cambra ho van recomanar en un informe”, a l'hora que creu que els grups que presentaran recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional per la reunió de la Junta “estan en el seu dret” de fer-ho.

La Junta de Portaveus del Parlament havia arrencat aquest dimarts passades les 10.45 hores enmig de polèmica sense la presència de representants del PP, que han declinat acudir-hi ja que no s'han constituït com a grup, mentre que C's i PSC sí hi han assistit per expressar la seva disconformitat amb la convocatòria.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha celebrat aquest dimarts primer una reunió de la Mesa i posteriorment ha convocat la primera reunió de la Junta de Portaveus de la legislatura. L'objectiu és accelerar la tramitació de la resolució independentista pactada per Junts pel Sí (JxS) i la CUP, malgrat les protestes de Ciutadans (C's), PSC, PP i SíQueEsPot. Aquesta proposta de resolució pretén iniciar la “desconnexió” respecte de l'Estat espanyol i desobeir el Tribunal Constitucional.

A la Junta de Portaveus s'hi han assegut la presidenta, els vicepresidents i els secretaris de la mesa, a més dels portaveus dels grups parlamentaris Junts pel Sí, C's, PSC, SíQueEsPot i la CUP.

Etiquetas
stats