Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas diu que Junts pel Sí explicarà una proposta de Govern en els pròxims dies per “no perdre ningú”

Mas diu que JxS explicarà un Govern en els pròxims dies

EFE

Barcelona —

El president català en funcions, Artur Mas, ha afirmat aquest dimecres que Junts pel Sí explicarà públicament “en els pròxims dies” una proposta de Govern traslladada a la CUP en el marc de les negociacions d'investidura, enfocada a “no perdre ningú” pel camí.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha remarcat que davant la necessitat que veu d'“eixamplar” el sobiranisme -que no va superar el 48% en les últimes eleccions catalanes-, “l'obligació és no perdre ningú” en les negociacions amb la CUP.

“Com que no som uns bojos que hem perdut la raó, sabem que per arribar fins a les últimes conseqüències” i fer la “desconnexió legal” s'ha de tenir, ha dit, la “base de país, que la tenim gairebé però no totalment” i que significa sobrepassar “amb una certa amplitud el 50%” de població a favor de la independència.

El president en funcions ha afirmat que seria “ideal” tancar un acord amb la CUP abans de l'inici de la campanya de les generals, tot i que ha admès que no té “cap seguretat” que es pugui aconseguir en aquest termini.

El líder convergent ha assegurat que farà “tot el possible” perquè no hi hagi eleccions al març -es convocarien el 10 de gener automàticament si no s'ha investit president-, però ha remarcat que no les evitarà “a qualsevol preu”.

Mas ha asseverat que Junts pel Sí explicarà “en els pròxims dies” -podria ser fins i tot abans que finalitzi la setmana, ha dit- el detall de l'estructura del Govern que s'ha plantejat a la CUP, a partir de les directrius que ja ha detallat el mateix president en el segon debat d'investidura al Parlament amb les que no va aconseguir seduir els 'cupaires'.

El líder de CDC ha asseverat que ha ofert a la CUP ingressar en el futur govern i que el partit antisistema ho ha descartat, el que respecta perquè no és una cosa “imprescindible”.

Malgrat manifestar respecte per “el que significa la CUP”, Mas ha recalcat que la “lectura” dels resultats del 27S no és que “la CUP pren les decisions i JxS va darrere”, sinó que els acords es fan “entre tots ”, però uns“ lideren perquè tenen la majoria de diputats ”, en al·lusió a JxS.

Mas ha subratllat que si és investit i li deixen fer “la feina que cal fer” en els pròxims 18 mesos -durada inicialment prevista de la legislatura- no es tornarà a presentar a les següents eleccions, deixant així oberta la possibilitat de si fer-ho si es donen altres circumstàncies.

Ha descartat que el procés de dissolució de CDC per crear un nou partit sigui un gest davant la CUP per passar pàgina pels casos de corrupció que afecten a la formació, sinó que respon, ha dit, a la necessitat de posar els “instruments al dia ”davant el repte d'un eventual Estat català.

Etiquetas
stats