eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

L'Audiència de Barcelona reobre la causa contra l'alcaldessa de Berga per penjar l'estelada

Un jutjat de Berga va exculpar Montserrat Venturós (CUP), decisió revocada ara per l'Audiència

El jutge va considerar que penjar l'estelada a la façana de l'ajuntament no havia d'entendre's com un acte de propaganda electoral

- PUBLICIDAD -
La Audiencia de Barcelona reabre la causa contra la alcaldesa de Berga por colgar la estelada

La Audiencia de Barcelona reobre la causa contra l'alcaldessa de Berga per penjar l'estelada EFE

L'Audiència Provincial de Barcelona ha reobert la causa contra l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós (CUP), arxivada al març per un jutjat d'aquesta ciutat, per negar-se a retirar la bandera estelada que penjava a l'edifici consistorial en períodes electorals.

La CUP ha informat que la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona ha atès la petició de la Fiscalia i ha revocat l'arxiu de la causa dictat a principis de març pel jutjat d'instrucció número 1 de Berga, que va entendre que penjar l'estelada a la façana de l'ajuntament no havia d'entendre's com un acte de propaganda electoral.

En un comunicat, el diputat de la CUP Benet Salellas, que també és l'advocat de Venturós, ha sostingut que la reobertura de la causa "demostra de nou la profunda politització de la justícia espanyola". Segons Salellas, "el dret i les instàncies judicials són el principal ariet contra el moviment independentista i la voluntat democràtica d'aquest poble".

L'alcaldessa de Berga, que es va negar dues vegades a acudir a declarar al jutjat i va  ser detinguda pels Mossos d'Esquadra el 4 de novembre per ordre del jutge perquè comparegués davant la justícia, estava acusada de dos delictes electorals per negar-se a retirar l'estelada que penjava en el seu consistori durant les jornades electorals del 27 de setembre de 2015 i de 20 de desembre del mateix any.

La Junta Electoral va requerir a l'Ajuntament de Berga que retirés la bandera de la façana del seu edifici, però en negar-se el consistori van ser els Mossos d'Esquadra els que van acabar traient l'estelada del balcó, sense que l'alcaldessa s'hi oposés. La CUP ha anunciat que té previst convocar els propers dies manifestacions de suport a l'alcaldessa.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha