Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Nacional arxiva la causa per incitació a la sedició contra el regidor de la CUP Joan Coma

El regidor de la CUP, Joan Coma

elDiario.es Catalunya

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra el regidor de la CUP a Vic Joan Coma, acusat d'un delicte d'incitació a la sedició per cridar a la desobediència. El jutge Ismael Moreno ha decidit inhibir-se a favor del Jutjat d'Instrucció de Vic, que haurà de decidir si li imputa un delicte de desobediència i prevaricació.

“Van voler introduir un element de violència en el nostre discurs que no hi és en absolut”, ha dit Coma aquest dilluns en al·lusió a la frase “per fer una truita cal trencar els ous” per la qual va ser acusat d'un delicte d'incitació a la sedició.

El regidor de la CUP de Vic Joan Coma ha quedat eximit d'aquesta manera de les seves paraules en un ple municipal. El jutge de l'Audiència Nacional ha estimat que Joan Coma no va cometre un delicte de rebel·lió ni de sedició del qual l'acusava el fiscal i s'inhibeix de les actuacions en un jutjat d'instrucció de Vic (Barcelona) per si els fets poguessin considerar desobediència o prevaricació.

Sobre aquesta situació, Coma ha recordat, en declaracions a RAC1, que “un jutge encara ha de decidir ara si en la votació del ple de l'Ajuntament de Vic es va cometre o no un acte de desobediència o prevaricació” en aprovar una moció de suport a la resolució del Parlament del 9N.

Sobre la situació del cas a partir d'ara, Coma s'ha mostrat confiat: “Han tornat la pilota als jutjats de Vic, i jo crec que acabaran arxivat el cas”. Sobre el procediment obert per l'Audiència Nacional, Coma ha expressat el seu convenciment que la persecució era “directament per ser independentista”.

“Des de les instàncies judicials s'intenta sembrar la por, però si això ho afrontem de cara, es troba amb una defensa política que el deixa totalment fora de joc”, ha etzibat el regidor després de conèixer l'arxivament de la causa.

Després de la seva declaració el passat 28 de desembre, el jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, va deixar en llibertat amb càrrecs el regidor. El partit d'extrema dreta de Vic de Josep Anglada el va denunciar davant la Guàrdia Civilper les seves paraules en el ple. El cas va passar a l'Audiència Nacional i el regidor no va anar a declarar quan estava citat el passat 24 d'octubre, per la qual cosa el jutge va ordenar la seva detenció. Ara la seva causa ha estat arxivada.

Etiquetas
stats