Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Nacional demana un informe policial sobre les intervencions públiques de Joan Coma

El regidor de la CUP, Joan Coma

Oriol Solé Altimira

El jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, ha demanat un informe policial sobre les declaracions públiques que el regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, va fer després de negar-se a acudir a declarar com a investigat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició el passat 24 d'octubre. Aquell dia, acompanyat per veïns de Vic i polítics de Podem, BComú, PDECat, ERC i la CUP, Coma va assegurar que “la desobediència és el camí”, cosa que unida a la seva plantada al jutge ha motivat la sol·licitud de l'informe –el pas previ a l'adopció de mesures contra Coma que pugui decidir el jutge. El cas va néixer després que el partit d'extrema dreta de Josep Anglada denunciés Coma per donar suport a un ple de Vic la declaració independentista que va aprovar el Parlament el 9 novembre 2015.

Segons han informat fonts pròximes al cas, el magistrat i la Fiscalia han acordat demanar a Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i la Guàrdia Civil un informe urgent “sobre les compareixences públiques i intervencions en xarxes socials o mitjans de comunicació realitzades pel investigat Joan Coma en què a arran de la citació judicial ell mateix ha cridat a la desobediència de manera col·lectiva”. Entre aquestes declaracions hi figuren les que Coma va realitzar en una entrevista amb aquest diari, on va assegurar que anar a declarar a l'Audiència Nacional era “tornar al passat”.

La resolució judicial, que ha avançat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), assegura que Coma va manifestar públicament “la seva voluntat d'incompliment” a la citació judicial. Per a la Fiscalia, Coma va reivindicar “a títol col·lectiu” la “desobediència com un dret a exercir-se contra un Estat que té fòbia a la democràcia”.

Aquest dimecres el propi Coma ha rebut la notificació judicial. El regidor ha afirmat a Twitter que defensarà “la desobediència civil-no violenta davant lleis injustes les vegades que faci falta i arreu on faci falta”.

Etiquetas
stats