Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'alcalde de Batea planteja que el municipi passi a Aragó per l'“abandonament” del Govern

L'alcalde de Batea

elDiario.es Catalunya

Dret a decidir, també perquè un municipi pugui anar-se'n de Catalunya i passar a formar part d'Aragó. Aquesta és la idea que ha llançat aquest dimecres Joaquim Paladella, l'alcalde de Batea, un municipi de gairebé 2.000 habitants de la comarca de la Terra Alta limítrof amb Aragó. L'alcalde ha posat l'“abandonament” i la “discriminació” del Govern com a principals motius per emprendre la seva marxa de Catalunya.

Paladella ha reiterat a Catalunya Ràdio i a La Sexta el contingut del reportatge que aquest dimecres publica El Mundo, en què s'indica que l'alcalde s'ha posat en contacte amb la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona per demanar que “explori les possibilitats jurídiques de Batea de separar-se de Catalunya ”i annexar-se a una altra comunitat autònoma, en aquest cas, la d'Aragó.

L'alcalde ha explicat que “el nivell de discriminació” per part del Govern cap al municipi és “insostenible i intolerable des de fa anys”, i ha obert la porta a la celebració d'una consulta popular perquè els ciutadans del municipi decideixin si se'n van a Aragó. Amb tot, ha matisat que el govern municipal no farà res de manera “unilateral” sense consultar els seus conciutadans.

Paladella, alcalde pel partit local Unió Per la Terra Alta (UPTA) i exdiputat del PSC, ha explicat que entre els greuges que pateix el municipi per part de la Generalitat figuren “la imposició de parcs eòlics” o l'incompliment del conveni per a la residència d'ancians del poble, signat amb el Govern “des de fa set anys” i que implica obrir 30 noves places concertades al poble.

“Les resolucions del Parlament s'han de complir. No es pot discriminar contínuament un poble, sigui pel motiu que sigui”, ha afirmat l'alcalde. En aquest sentit, Paladella ha insinuat que podria haver-hi “motius polítics” en la discriminació, ja que el govern municipal no és del mateix partit que el Govern.

L'alcalde ha explicat que ha demanat una reunió amb la Subdelegació del govern espanyol i una altra amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per buscar “solucions”. També ha assegurat que encara no han mantingut “cap contacte” amb Aragó.

Etiquetas
stats