Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun opten conjuntament a la nova direcció d'ICV

David Cid, Marta Ribas i Ernest Urtasun

elDiario.es Catalunya

La diputada de Catalunya Sí que es Pot al Parlament Marta Ribas i el coordinador d'ICV Barcelona, David Cid, han anunciat al Consell Nacional d'aquest dissabte la seva candidatura al colideratge d'ICV (coordinadors nacionals) en el procés de primàries que comença el dilluns. L'eurodiputat ecosocialista, Ernest Urtasun, ha anunciat que es presenta a la mateixa candidatura –que per primera vegada està composada de tres membres i inclou el candidat a portaveu– per ocupar el càrrec de portaveu del partit.

Ernest Urtasun ha explicat que el seu principal objectiu serà seguir la línia dels coordinadors actuals, Joan Herrera i Dolors Camats. La candidatura pretén treballar per construir un nou “subjecte polític” per a Catalunya amb la resta de formacions polítiques de les confluències d'esquerres, on, segons ha explicat, Iniciativa aporta la seva trajectòria, la seva gent i les seves idees.

En l'actual procés de fundació d'una nova organització impulsada per Ada Colau, els candidats han remarcat que ICV seguirà funcionant com a partit. L'eurodiputat ha assegurat que “sense l'aposta d'ICV per les confluències molts governs de transformació com el de l'Ajuntament de Barcelona o d'altres municipis no hauria estat possible”.

La candidata a coordinadora nacional, Marta Ribas, ha considerat que aquest procés de primàries i renovació ha de servir per crear “el PSUC del segle XXI”, que creuen que ha de ser d'esquerres, feminista, ecologista i útil per millorar les condicions de vida de tota la ciutadania. David Cid ha remarcat que treballaran amb tres eixos principals: “la lluita contra el canvi climàtic i situant la dimensió ecològica com a element central del nostre treball, la lluita contra les desigualtats, l'atur i la precarietat, i seguir feminitzant l'organització”.

Etiquetas
stats