Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Membres de CDC, ERC i BComú donen suport a la CUP en la seva crítica a la “persecució política” de l'Estat

Acte de suport a l'alcaldessa de Berga que no va acudir a declarar davant del tribunal que la va citar

elDiario.es Catalunya

La CUP escalfa motors per la manifestació que celebrarà aquest dissabte a Barcelona amb un manifest en el qual critica la “clara voluntat de l'Estat d'atemorir” la societat catalana en general i els càrrecs electes independentistes en particular. Al text s'hi han sumat, a més de les veus clàssiques de l'esquerra independentista catalana, membres de Convergència (Víctor Terradellas, conseller nacional de CDC), ERC (el diputat al Congrés, Joan Tardà o l'exconseller en cap de la Generalitat, Josep Lluís Carod Rovira) o Barcelona en Comú (com Jordi Bonet o el quart tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Asens).

El manifest recorda que un total de 291 ajuntaments han estat requerits per l'Audiència Nacional per aprovar mocions de suport a la declaració d'inici del procés d'independència que el Parlament va validar el passat 9 de novembre, cosa que segons el parer de la CUP suposa una “una campanya de persecució”.

“No podem permetre que l'Estat espanyol posi sota investigació i judici a regidors, ajuntaments -i potser a diputats ben aviat- per promoure debats, opinions i posicionaments democràtics sobre com creuen que hauria de poder decidir-se el futur del nostre poble”, assenyala el manifest, que també rebutja la suspensió de lleis aprovades al Parlament per part del Tribunal Constitucional.

Així mateix, la CUP reclama a la Generalitat i als ajuntaments que “assegurin la cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que tinguin garantit el suport a qualsevol decisió que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència a les lleis injustes”.

Entre els signants, a més de polítics en actiu o retirats, figuren, entre d'altres, el director de Vilaweb, Vicent Partal; el cantant i diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach; o el politòleg Ramon Cotarelo. Tots donen suport a la manifestació de la CUP del pròxim 7 de maig “que vol mostrar que la societat catalana no té por de cap amenaça judicial ni de cap tribunal d'excepció, i que estem decidits a avançar amb pas ferm i per vies democràtiques cap a la sobirania política com a país ”.

Etiquetas
stats