Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Mesa del Parlament presentarà al·legacions davant el TC pel procés constituent

El Parlament presentarà al·legacions davant el Consitutcional tot i que l'oposició discrepa dels arguments

elDiario.es Catalunya

La Mesa del Parlament ha acordat avui per unanimitat presentar al·legacions davant el Tribunal Constitucional (TC) per la comissió d'estudi del procés constituent, si bé Ciutadans i el PSC han subratllat que no comparteixen els arguments esgrimits i només el PP i la CUP, que no tenen vot en aquest òrgan, s'hi han oposat.

La Mesa de la Cambra catalana ha tornat a la feina després de l'aturada estival amb una reunió en què només hi ha hagut un únic punt de l'ordre del dia, per decidir si es presentaven al·legacions davant el TC en relació a l'incident d'execució de sentència promogut pel Govern espanyol, arran de la resolució del Parlament per la qual es van ratificar l'informe i les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

A la reunió, els membres de la Mesa han acordat per unanimitat presentar al·legacions, una decisió que ha comptat amb el vistiplau de JxSí, Ciutadans, PSC i Catalunya Sí Que Es Pot, mentre que el PP i la CUP, que assisteixen a la Mesa però no tenen dret a vot, s'han mostrat totalment contraris, per motius diferents, a al·legar davant l'Alt Tribunal.

Tant Ciutadans com el PSC han explicat que han donat suport a presentar al·legacions perquè així ho havia sol·licitat el mateix TC i en ser una pràctica habitual, però han constatat la seva oposició als arguments dels lletrats de la Cambra, en considerar que el Parlament sí que ha contravingut i incomplert les resolucions prèvies de l'Alt Tribunal.

Per la seva banda, el PP català ha considerat que no havien de presentar-se al·legacions en ser una “contradicció”, ja que es van contravenir de forma “conscient” les resolucions del TC; des de la CUP, en canvi, el seu rebuig a al·legar s'ha justificat en el fet que no s'havia de perdre el temps en tràmits amb el Constitucional.

Etiquetas
stats