Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Millet i Montull dictaven a les seves secretàries els documents de les comissions a Convergència

Millet a l'entrada de la ciutat de la justicia

EFE

Barcelona —

Les secretàries de Fèlix Millet i Jordi Montull han confirmat aquest dijous en el judici per l'espoli del Palau de la Música que els seus caps els donaven manuscrits o els dictaven els documents trobats en els seus ordinadors que detallen les comissions de Ferrovial a CDC a través de la institució cultural.

Davant el tribunal, una secretària de Montull ha revelat a més que l'extresorer de CDC Daniel Osàcar –que afronta una petició de set anys i mig de presó– va trucar dues vegades en set dies al gener de 2008 al seu cap i, com que Montull no es trobava al Palau, li va deixar l'encàrrec que abans que li tornés la trucada parlés amb l'exdirectiu de Ferrovial Juan Elizaga, també acusat.

Maria Eugenia Morante i Rosa Maria Roca, secretàries de Jordi Montull, han confirmat que van veure ae seu cap mantenir entre tres o quatre trobades al Palau amb Osàcar i que tots dos van intercanviar diverses trucades, tot i que no saben de què van parlar.

Per la seva banda, María Pilar Casanovas, que ajudava a Elisabet Barberà com a secretària de Fèlix Millet, ha confirmat, com aquest dimecres va revelar la secretària de confiança del saquejador confés, que aquesta anava a la caixa forta a treure sobres –on el fiscal sospita que hi havia diners en efectiu– per donar-los a l'extresorer de CDC Carles Torrent, mort el 2005.

Les tres secretàries han corroborat davant del tribunal que van passar a net els documents intervinguts en els seus ordinadors que, segons el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled, incriminen CDC, a través dels seus extresorers Carles Torrent i Daniel Osàcar, en el suposat cobrament de comissions de Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

En algunes ocasions, Millet i Montull lliuraven a les secretàries un manuscrit amb les anotacions comptables perquè les passessin a net a l'ordinador i en altres simplement els dictaven les xifres. En tots dos casos, elles elaboraven el document en el seu ordinador, el imprimien i el donaven a revisar als saquejadors confessos, sense qüestionar-se en cap moment, han al·legat, el seu contingut.

Etiquetas
stats