Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Navarro comença al Congrés la seva ronda per explicar la reforma constitucional del PSC

Navarro explicarà al Congrés la seva proposta de reforma constitucional.

Europa Press

Barcelona —

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, començarà aquest dimecres la seva ronda de contactes per presentar la proposta de reforma constitucional formulada pel seu partit i ho farà amb un acte des del Congrés dels Diputats. Amb aquest gest, el líder dels socialistes catalans pretén aplanar el camí per aconseguir un gran acord amb la direcció del PSOE i els 'barons' territorials per presentar a mig termini una reforma de la Llei Fonamental consensuada.

La proposta presentada pel PSC, un document de 40 pàgines elaborat des de la Fundació Rafael Campalans - 'think tank' socialista -, planteja que la Constitució reguli el finançament autonòmic i la “singularitat” catalana apostant per un Estat federal. En el document, els socialistes fan al·lusió en diverses ocasions a les reivindicacions sobiranistes destacant la necessitat de promoure un nou consens constituent perquè, en cas contrari, algunes nacionalitats “podrien desitjar iniciar un camí separat”.

Quan va anunciar la seva ronda de contactes, Navarro va admetre que sorgiran amb tota probabilitat “discrepàncies” amb les federacions i amb la pròpia direcció federal del PSOE, però ha recordat que també l'elaboració de la Constitució Espanyola va suposar un gran exercici de debat i consens entre moltes sensibilitats polítiques.

La presentació d'aquest dimecres al Congrés anirà a càrrec del catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona (UB) i expresident del Consell Consultiu de Catalunya, Joaquín Tornos, i el professor de Dret Constitucional de la mateixa universitat, Eduard Roig, que han participat en l'elaboració de la proposta. També està prevista l'assistència a l'acte dels tres diputats a Madrid del PSC que han participat en la redacció de la proposta, l'exministra Carme Chacón, Francesc Vallès i Meritxell Batet.

El dia 6 a Palma

El PSC presenta la seva proposta de reforma la mateixa setmana que a Catalunya ha aparegut la primera veu que coincideix amb la iniciativa socialista de canviar la Constitució, el Cercle d'Economia que lidera el president de Vueling i exministre del PP, Josep Piqué.

Després de l'acte del Congrés, Navarro té fixada la primera reunió amb 'barons' socialistes per al dia 6 de juny a Palma de Mallorca, on té previst una trobada amb la líder dels socialistes balears, Francina Armengol, i el líder dels socialistes valencians, Ximo Puig.

Etiquetas
stats