Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Navarro iniciarà una ronda de contactes amb 'barons' del PSOE per presentar el seu reforma federal

El PSC se plantea obligar a sus imputados a dimitir de todos sus cargos si van a juicio

Europa Press

Barcelona —

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat aquest dijous que iniciarà una ronda de contactes amb 'barons' territorials del PSOE per presentar la proposta de reforma federal dels socialistes catalans i per escoltar les idees de les altres federacions.

Ho ha explicat en roda de premsa, on ha precisat que la primera reunió la té prevista per al dijous 6 de juny, i serà amb la líder dels socialistes balears, Francina Armengol, i el líder dels socialistes valencians, Ximo Puig.

Navarro ha admès que en aquesta ronda de contactes sorgiran amb tota probabilitat “discrepàncies” amb les federacions i amb la pròpia direcció federal del PSOE, però ha recordat que també l'elaboració de la Constitució Espanyola va suposar un gran exercici de debat i consens entre moltes sensibilitats polítiques.

En paral·lel a les reunions amb els diferents secretaris generals de les federacions socialistes, Navarro ha recordat que també mantenen contactes bilaterals una delegació del PSOE -formada per Ramon Jáuregui i Elena Valenciano- i una del PSC -formada per Miquel Iceta i Antoni Balmón- que també aborda la reforma territorial i el canvi del protocol de relacions entre els dos partits.

Navarro ha defensat que l'única via possible per millorar les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya és la reforma de la Constitució en un sentit federal, i ha sentenciat, en al·lusió a l'aposta sobiranista del Govern, que altres vies “no porten a enlloc”.

Presentació en societat

El document del PSC, que ha elaborat la Fundació Rafael Campalans, es presentarà oficialment aquesta tarda -va transcendir oficiosament a principis de mes-, un document que porta la firma, entre altres persones, de la diputada i exministra Carme Chacón.

Planteja, entre moltes altres qüestions, constitucionalitzar el sistema de finançament basant-lo en el principi d'ordinalitat, una reforma integral del Senat, i que s'estableixi un repartiment de competències molt més clar que l'actual entre els diferents nivells administratius.

Per a Navarro, el fet que sigui un document de la Campalans i no del PSC és un gest que demostra que és una proposta de reforma “oberta” a la societat i al PSOE, i que demostra les ganes de consensuar per part dels socialistes catalans.

Finances públiques

El líder del PSC ha considerat “lògic” que hi hagi diferents objectius de dèficit per a les autonomies, i ha argumentat que el debat de fons és la necessitat de replantejar profundament el finançament actual de les comunitats.

Navarro ha destacat que la seva posició “coincideix” amb la del president del PSOE i de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, marcant així distàncies amb les discrepàncies que han mostrat alguns 'barons' del PP criticant que es puguin plantejar objectius diferenciats.

Etiquetas
stats