Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PDC es querellarà contra Fernández Díaz al setembre per la seva conversa amb l'exdirector d'Antifrau

El líder de CDC al Congrés Francesc Homs

elDiario.es Catalunya

El líder de CDC al Congrés, Francesc Homs, ha dit aquest dimarts que el seu partit, ara Partit Demòcrata Català (PDC), ja té “a punt” una querella contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per la seva conversa amb el llavors director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, i que la presentarà el dia 1 de setembre.

En declaracions a la cadena Ser, el diputat s'ha referit a la conversa en la qual Fernández Díaz i de Alfonso parlaven d'investigar a polítics independentistes.

També ha fet al·lusió a la declaració de l'accionista de Banca Privada d'Andorra (BPA), Higini Cierco, que va assegurar davant la jutge que havia rebut pressions de la policia espanyola perquè facilitessin informació bancària sobre els expresidents Jordi Pujol i Artur Mas (CDC), i sobre el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras. “Una vegada hem escoltat les converses del ministre i del director de l'OAC de si afinaven expedients contra alguns de nosaltres, a mi no em sorprèn”, ha explicat.

Homs ha aclarit que no han presentat encara la querella contra Fernández Díaz per una qüestió de procediment, ja que el mes d'agost és “inhàbil a efectes pràctics” per al Tribunal Superior. De fet, el 14 de juliol la Fiscalia del Suprem va considerar que no hi havia suficients indicis pera iniciar una investigació penal contra Ferández Díaz, en resposta a la denúncia presentada per ERC. Encara així, la Fiscalia va remetre les actuacions a la Fiscalia de Madrid i a la de Barcelona per investigar, respectivament, delicte de revelació de secrets i de malversació de fons públics. Amb tot, el diputat de CDC ha aclarit que l'escrit està “fet i ben treballat” perquè volien fer-ho bé.

Etiquetas
stats