Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP català rebutja la prohibició de les estelades a la final de la Copa del Rei

El president del PP català, Xavier García Albiol

elDiario.es Catalunya

El veto a les estelades a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge no ha agradat al PP català. Al rebuig a la prohibició que aquest dimecres va expressar el president del PP al Parlament, Xavier García Albiol, se li ha sumat aquest dijous el líder dels populars a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.

El germà del ministre de l'Interior en funcions ha reclamat “llibertat d'expressió per a tots” quan se li ha preguntat sobre la prohibició de les estelades decretada per la Delegació del Govern de Madrid. “Ni prohibir estelades a Madrid ni amagar la bandera d'Espanya a Catalunya”, ha conclòs. Per la seva banda, García Albiol ha afirmat aquest dimecres que no li “sembla malament si no fa mal a ningú” que un aficionat porti una bandera estelada, símbol independentista català, a un esdeveniment esportiu com la final de copa.

Albiol, a més, va comparar la bandera independentista amb la bandera franquista. “A mi les estelades no m'agraden. Per a mi és una bandera tan inconstitucional com la de la dictadura. D'aquí a prohibir que entrin en un camp de futbol, doncs què vol que li digui”, ha afirmat el líder popular a Catalunya.

La Policia impedirà per ordre de la Delegació del Govern a Madrid l'accés a la final de la Copa del Rei de futbol amb banderes estelades. La delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, ha defensat la prohibició de les estelades a la final de la Copa del Rei de Futbol d'aquest diumenge 21 de maig a l'entendre que és una bandera que no és “legal”, és “aliena a l'esport” i “pot provocar conflicte a l'estadi”.

Etiquetas
stats