Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El PSC demana que Mas-Colell substitueixi Homs com a “home fort” del Govern

EFE

Barcelona —

El PSC demana que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, sigui nomenat conseller en cap i assumeixi la gestió de la Funció Pública, de manera que substitueixi el portaveu i conseller de Presidència, Francesc Homs, com a “home fort” del Govern, per visualitzar que la prioritat és la crisi. Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, en una entrevista a Efe, en què ha cridat a “aprofitar el prestigi” de Mas-Colell, que està “fins i tot per sobre del prestigi del president Artur Mas”.

“És sorprenent que en un moment d'extrema tensió econòmica i social l'home fort d'aquest Govern sigui Homs. En qualsevol país modern i civilitzat ho seria el responsable d'economia i no una persona amb el perfil polític d'Homs, que és jurista”, ha considerat Lucena.

El portaveu socialista ha demanat així mateix que Mas-Colell es faci càrrec de la gestió de la Funció Pública, ara en mans de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per redissenyar la Generalitat del futur, departament per departament, “deures” que té la Generalitat des de la Transició.

“En lloc d'escoltar tant a Homs, que és molt agradable escoltar-lo, l'home fort del Govern hauria de ser Mas-Colell. Haurien de reforçar una de les poques persones que ha fet bandera de la serietat, que és el que li falta a aquest Govern ”, ha assenyalat Lucena. I ha afegit en aquest sentit: “investint a Mas-Colell de més autoritat la resta de consellers veurien que estan controlats pel puny de ferro del conseller d'Economia, que fiscalitza el seu funcionament”.

Lucena, deixeble del conseller

El portaveu socialista manté una molt bona relació amb Mas-Colell de la seva etapa com a alumne seu a la Universitat Pompeu Fabra, una sintonia de què van fer gala recentment, quan el conseller li va acompanyar en la presentació del seu primer llibre a Barcelona.

El portaveu socialista considera que Mas té les prioritats “invertides”, en posar en primer pla i amb “alt volum” les seves reclamacions sobiranistes, cosa que al seu parer explica que el seu govern “funcioni el mal que funciona” tot i tenir en els seus files a algú del prestigi de Mas-Colell. “No em vull imaginar com seria aquest govern sense ell, perquè un mínim rigor si ho introdueix”, ha dit.

Lucena considera així que Mas hauria d'atorgar més rellevància política i pública a Mas-Colell, en qualitat d'expert econòmic del seu executiu, donat l'actual context de greu crisi econòmica i social. “El domini de les matèries econòmiques d'Homs és molt limitat, no és culpa seva, és jurista, no passa res. El problema és de Mas, que li dóna protagonisme en un moment com aquest, en què sabem que la discussió pivota molt sobre els temes econòmics ”, ha considerat.

Lucena, que va ser la gran sorpresa de la llista del PSC a les passades eleccions catalanes, té una àmplia trajectòria i formació en l'àmbit econòmic, àrea que també lidera dins del seu partit.

Etiquetas
stats