eldiario.es

Menú

El PSOE demanarà que el Congrés investigui les gravacions a Fernández Díaz

És la primera iniciativa parlamentària que presenten els socialistes, que es van oposar a la petició de Podem perquè el ministre donés explicacions a la cambra

El PSOE també demana que s'investiguin comandaments policials com el comissari Villarejo, imputat per un enregistrament il·legal

- PUBLICIDAD -
El PSOE pedirá una comisión de investigación sobre F.Díaz y las "prácticas" de Interior

El PSOE demanarà una investigació sobre Fernández Diaz i "les pràctiques d'iInterior" EFE

El PSOE demanarà al Congrés que es constitueixi una comissió d'investigació sobre les converses entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el ja excap de l'Oficina Antifrau Catalana, Daniel de Alfonso, i sobre les "pràctiques" del Ministeri.

La primera iniciativa parlamentària que presentin els socialistes en aquesta nova legislatura serà la petició per a aquesta comissió "sobre la vulneració de l'Estat de Dret per part de diferents instàncies i càrrecs públics del Ministeri de l'Interior", segons fonts del grup socialista.

El PSOE vol que en aquesta comissió s'investiguin les gravacions de les converses del ministre amb el cap de l'Oficina Antifrau catalana "en què suposadament apareixen casos d'espionatge polític, es pre-construïen proves contra rivals polítics i es relataven intents d'influir en la fiscalia i altres òrgans judicials", apunten les mateixes fonts.

Els socialistes reclamaran també que aquesta comissió investigui a alguns comandaments de la cúpula del Cos Nacional de Policia entre els quals cita al comissari José Manuel Villarejo, que considera "relacionats amb escoltes i pràctiques il·legals".

També vol que s'investiguin "la resta d'activitats de càrrecs del Ministeri de l'Interior que han pogut atemptar contra l'Estat de Dret".

El PSOE demanarà que compareguin davant aquesta comissió el ministre de l'Interior i alts càrrecs del Ministeri i s'estudiarà la possibilitat de reclamar altres compareixences de membres del govern.

Els socialistes esperen tenir el suport de la resta dels grups parlamentaris perquè la comissió comenci a treballar immediatament amb un període de treball de tres mesos per presentar conclusions.

Fa poc més d'una setmana, els representants de PP, PSOE i Ciutadans a la Mesa del Congrés van votar contra la compareixença de Fernández Díaz argumentant que la Diputació Permanent no té entre les seves atribucions la d'acollir compareixences.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha