Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pablo Iglesias farà campanya a Catalunya a favor de les candidatures Barcelona i Terrassa En Comú

El líder d'Podem, Pablo Iglesias, en l'acte de la Vall d'Hebron celebrat al desembre a Barcelona. / ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Barcelona —

Podem no es presenta com a partit a les eleccions municipals, però això no vol dir que els seus líders no tinguin un paper principal a l'hora de promocionar les candidatures en què participen. Pablo Iglesias estarà present a la campanya catalana de municipals el primer cap de setmana de maig, donant suport a les candidatures de Barcelona en Comú i Terressa en Comú. Les dues candidatures són projectes germans en què han confluït les agrupacions locals d'ICV-EUiA, Podem, Procés Constituent i independents.

El primer espasa de Podemos participarà a Barcelona en un acte electoral de gran format dissabte dia 9. Tot i que encara no està tancat, probablement l'esdeveniment se celebri a Nou Barris, un districte que en un altre temps va ser feu del PSC i on els d'Ada Colau saben que podria decidir-se la victòria de la seva llista en les eleccions de maig. Nou Barris agrupa al voltant del 10% de la població de la capital catalana i és un dels llocs on l'abstenció és més alta.

La candidatura de Terrassa en Comú és la més propera al projecte de Colau de les 24 que portaran el nom de “En Comú” per tot l'Estat. El seu cap de llista és l'urbanista Xavi Matilla i la composició de partits és idèntica a la de Barcelona en Comú. Iglesias té previst passar per la cocapital del Vallès Occidental el mateix cap de setmana, en un acte de menor format. A més Ada Colau i Xavi Matilla, caps de llista de Barcelona i Terrassa, participaran tres dies abans en un acte amb la candidata d'Ahora Madrid a l'alcaldia, Manuela Carmena.

Podem va decidir a l'octubre que les municipals no eren la seva guerra. En un intent de preservar la marca durant el procés de construcció de l'organització, l'executiva va animar a les seves bases locals a integrar-se en candidatures “d'unitat popular” o formar llistes com agrupacions d'electors, posant com a model d'això Ahora Madrid i Barcelona En Comú. La marca d'Ada Colau va ser replicada en diverses ciutats catalanes, sent el de Terrassa el projecte més semblant i amb el que més lligam polític té la candidatura barcelonina.

A Catalunya, Podem estarà present en mitja dotzena de llistes de grans ciutats de l'Àrea Metropolitana, com Barcelona, Terrassa, Badalona, Cornellà o Molins de Rei, a més de les agrupacions d'electors que les seves bases han impulsat a altres ciutats.

Etiquetas
stats