Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament de Catalunya aprova per unanimitat l'acollida de 4.500 refugiats

Casa Bloc de Sant Andreu, un dels equipaments preparat per la Generalitat per a l'acollida de refugiats

Arturo Puente

Poques votacions obtenen la unanimitat dels grups a la Cambra catalana. Però aquest dijous ha passat, davant d'una moció presentada per Junts pel Sí i transaccionada amb la CUP, que proposa promoure l'acollida de 4.500 refugiats a Catalunya. Així, el Parlament de Catalunya ha aprovat “realitzar les accions necessàries i posar els mitjans adequats i suficients per a contribuir al seu territori i de manera solidària a l'efectiva reubicació de les persones sol·licitants d'asil o refugi en l'Estat Espanyol”.

Amb aquesta moció al Parlament reforça l'aposta ja manifestada pel Govern català d'acollir fins a 4.500 refugiats, el nombre pel qual la Generalitat calcula tenir places. Segons defensa l'administració catalana, les competències respecte l'asil de refugiats són de les comunitats autònomes i ajuntaments segons la llei d'Asil, encara que de fet siguin els estats els únics que poden decidir sobre la matèria per ser fruit de negociacions en el si de la UE.

Durant els últims mesos i coincidint amb l'augment de les arribades de refugiats a les costes europees, tant la Generalitat com els ajuntaments han mostrat en reiterades ocasions el seu enuig amb el Govern central, en entendre que està bloquejant l'arribada de refugiats a les places que aquestes ja tenen preparades.

Els grups han acceptat així mateix “impulsar la creació del màxim de places del programa estatal d'acollida i refugi a Catalunya”, a més d'impulsar, al costat dels ens locals i entitats, un inventari de recursos per a l'acollida de les persones refugiades.

Etiquetas
stats