Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Planeta diu que es va negar a practicar “una investigació” que li va encarregar l'excap d'Antifrau

Lluís Elias, secretari general del Grup Planeta, al Parlament

Oriol Solé Altimira

El secretari general del Grup Planeta, Lluís Elías, ha negat aquest dimecres qualsevol relació del seu grup mediàtic amb les converses on el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, apareixen conspirant contra polítics independentistes. En la seva compareixença davant del Parlament, Elías ha explicat que el cap de seguretat de Planeta, Antonio López, es va negar a practicar “una investigació” que li havia proposat De Alfonso -encara que no ha concretat sobre qui o quin partit versava. “Planeta es dedica únicament als seus negocis”, ha conclòs.

Elías ha explicat que De Alfonso va demanar una reunió a López ja que “es coneixien” de l'època on l'exdirector d'Antifrau era jutge i López treballava com a comissari de la Policia a Barcelona. “De Alfonso li va plantejar la possibilitat de fer una investigació i el senyor López li va dir que no, que ell es dedicava a Planeta”, ha afegit sense més concreció.

En les gravacions, revelades per Público, s'escolta una llarga conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso, on el segon explica que està investigant l'entorn familiar de Junqueras a la recerca d'escàndols que puguin ser publicats en mitjans del grup Planeta. De Alfonso afegeix: “Jo estic intentat convèncer ara al Grup Planeta perquè em faci una investigació”.

Aquest fragment de les gravacions ha servit als grups parlamentaris per expressar la seva preocupació sobre si el Grup Planeta hauria jugat un paper, ja sigui mitjançant la investigació directa o la publicació d'informacions, en l'estratègia esbossada per De Alfonso i Fernández Díaz per perjudicar polítics independentistes. “Mai hem col·laborat amb el senyor d'Alfonso ni cap institució semblant”, ha afirmat Elías.

“De les converses es dedueix que Planeta investiga per Antifrau o per Interior”, ha afirmat el diputat de Junts pel Sí, Roger Torrent. “Per què en les converses es diu que el senyor Antonio López és un home de la Policia?”, ha abundat.

“No ens sorprèn la connexió del Grup Planeta amb la política”, ha dit la diputada de la CUP, Anna Gabriel. Per la seva banda, el diputat del PSC, Ferran Pedret, ha qualificat de “privatització insòlita” el fet que Planeta hagués pogut investigar per suggeriment de De Alfonso.

“Estan magnificant el que ha va fer el senyor López” ha respost Elías, que ha volgut desvincular el seu cap de seguretat dels moviments de l'excap d'Antifrau: “López i De Alfonso són coneguts, no arriben al nivell d'amics. Si De Alfonso li diu 'escolta, m'agradaria veure't', doncs entenc que López ho faci. És quan li proposa fer una investigació que López li diu que no. La extralimitació s'hagués produït si l'hagués acceptat”.

Etiquetas
stats