Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Puigdemont assegura que Forcadell seguirà com a presidenta del Parlament tot i que la inhabilitin

Arturo Puente

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres després de la compareixença de Carme Forcadell davant del TSJC que la presidenta del Parlament ho seguirà sent encara que rebi una sentència condemnatòria que comporti la inhabilitació.

En declaracions a TV3, el president ha considerat “evident” que “seguirà sent la presidenta que ha escollit el poble de Catalunya”. Les formacions independentistes preparen ja l'escenari davant d'una possible inhabilitació del tribunal a Forcadell, en què preveuen tornar a ratificar la seva presidència mitjançant una nova votació a la Cambra, entrant en desobediència oberta.

En la seva declaració judicial, Forcadell ha defensat que va actuar en tot moment d'acord amb la llei, que es tractava d'un acte polític i que “si la gent al carrer pot parlar de la independència, com no han de poder fer-ho els parlamentaris? ”. La presidenta del Parlament només ha contestat a les preguntes de la seva defensa. No ha respost a la jutgessa instructora Maria Eugènia Alegret ni al fiscal Franciso Bañeres.

Forcadell: “Es podrà seguir parlant de tot”

Després de la seva intervenció davant la jutgessa, Forcadell ha comparegut en roda de premsa des del Parlament de Catalunya. Allà ha agraït tots els suports rebuts fins ara i ha fet una crida als polítics d'Europa perquè dirigeixin la seva mirada cap a la “judicialització” a la qual assegura que està sotmetent el Govern espanyol al procés sobiranista.

“Avui no està en joc el futur polític d'una persona sinó la democràcia. Avui s'ataca a aquesta institució democràtica”, ha considerat Forcadell, que ha assegurat sentir-se amb el suport de la seu de la sobirania catalana. “Al Parlament es podrà seguir parlant de tot”, ha assegurat, “perquè és l'hora de la política, no dels tribunals”.

La presidenta del Parlament ha reiterat algunes de les idees exposades davant la sala que li ha pres declaració, assegurant que impedir el debat sobre les conclusions d'una comissió hagués estat contrari a reglament i censurador de la llibertat d'expressió dels diputats. “No creiem que estiguem per sobre de la llei sinó que creiem que en cap país democràtic es pot prohibir un debat parlamentari”, ha assegurat.

stats