Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont: “El que la justícia espanyola avui ha condemnat ho absoldrà Catalunya en un referèndum”

Puigdemont veu un "error" la sentència del 9N i apunta que Escòcia ja demana un altre referèndum

Arturo Puente

El Govern ha reaccionat aquest dilluns a la sentència condemnatòria del TSJC pel 9-N a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, reforçant el seu compromís amb el referèndum sobre la independència de Catalunya. “El que la justícia espanyola avui ha condemnat ho absoldrà Catalunya en un referèndum”, ha assegurat el president Carles Puigdemont, que ha comparegut al costat de la plana major del Govern des del Palau de la Generalitat.

Puigdemont s'ha mostrat convençut que la sentència “no per esperada és menys greu”, ja que condemna “a uns electes per permetre als ciutadans votar”. El president, que es va involucrar personalment en les mobilitzacions a favor dels processats, avui condemnats, durant el judici, ha recordat que si en aquell moment va assegurar que el Govern se sentia jutjat, avui el Govern se sent condemnat. “Els gairebé 2,4 milions de persones que van votar el 9-N, també els que van votar 'no', han estat condemnats avui”, ha considerat.

El cap de l'Executiu català ha qualificat l'actitud de l'Estat de “preocupant” i ha lamentat que no hi hagi “proposta política”. “Avui totes les vies continuen obertes, el diàleg té la via oberta, però davant d'un problema polític es necessiten propostes polítiques, que avui no existeixen”, ha considerat. A més, segons ha observat, “Europa també veu” l'actitud de l'Estat, que a opinió seva ha estat censurat per la Comissió de Venècia o la Fundació Adenauer.

El vicepresident Oriol Junqueras, que ha acompanyat a Puigdemont a la seva compareixença, també s'ha referit al reforç del compromís del Govern amb el referèndum arran de la sentència condemnatòria. “Cap sentència ens farà desistir d'allò que ens hem compromès davant el poble de Catalunya”, ha explicat el líder d'ERC.

Etiquetas
stats