Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Un fill de Pujol revela que el comissari Villarejo els va oferir immunitat si aturaven la independència

Josep Pujol va declarar en viodeconferència a la comissió d'investigació del Parlament

elDiario.es Catalunya

“Si col·laboreu contra la independència, tot això s'acabarà aviat”. Aquest és el missatge que el comissari José Manuel Villarejo va traslladar a Josep Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat, el febrer de 2014, i que ell va posar en coneixement del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata el passat 13 de novembre, segons publica aquest dimecres El País.

El comissari Villarejo està destinat a la Direcció Adjunta Operativa de la Policia Nacional i, com va avançar eldiario.es, els seus treballs a Catalunya van ser recompensats amb una medalla pensionada a les mateixes dates de la trobada que va relatar en seu judicial Josep Pujol. El País cita fonts policials per situar-lo al capdavant d'una unitat policial secreta, creada per combatre l'independentisme català. L'existència d'aquest grup, que actua sol contra polítics a favor del procés i sense control judicial, va ser revelada per aquesta redacció el 30 de novembre de al 2014.

Segons Josep Pujol, hi va haver dues reunions en un despatx d'un advocat de Madrid, ciutat en la qual residia en aquesta època. Quan es va produir la suposada oferta del Policia, el cas es trobava en el seu màxim apogeu, publicat ja l'informe de la UDEF sobre els negocis i les comissions del primogènit de la família.

“El que hem de fer és aturar aquesta bogeria. Ens heu de donar porqueria d'Esquerra Republicana. Ho estàs posant en perill tot”, va assegurar Josep Pujol al jutge que li va dir Villarejo. “Sé que estàs vinculat als països de l'Est per muntar un Exèrcit català”, li va deixar anar el policia en una afirmació que va topar amb la negativa entre rialles de l'al·ludit.

Segons la mateixa informació, Villarejo va admetre a Josep Pujol que ell havia buscat a Victòria Álvarez, l'examant del seu germà Jordi, perquè tirés de la manta. Ella mateixa va declarar davant el jutge Pablo Ruz que l'havia anat a recollir a l'estació d'Atocha un advocat, que ha resultat ser soci de Villarejo, i que la va traslladar a dependències policials per prestar declaració.

Villarejo va rebre l'ordre de buscar a Victòria Álvarez de Jorge Moragas, cap de gabinet de Mariano Rajoy, segons la confessió del policia que va traslladar al jutge Josep Pujol. eldiario.es va publicar els sms en què Moragas insta Álvarez a declarar contra la família. “Si donessis una entrevista i ho expliquessis tot, salvaries Espanya”, deia un d'aquests missatges.

En una segona reunió amb Josep Pujol, celebrada també a Madrid l'octubre de 2014, el comissari hauria reiterat l'oferta de col·laboració i confessat que ell va obtenir les transferències en bancs andorrans la publicació de les quals a El Mundo va forçar l'expresident a reconèixer la fortuna de la família a l'estranger.

El Pequeño Nicolás també va vincular a Villarejo amb les maniobres a Catalunya. Quan el jove va ser detingut va assegurar que havia pagat 200.000 euros a l'empresari Javier de la Rosa perquè actués com Victoria Fernández i declarés contra els Pujol, i que encara li devia uns altres 200.000. Després d'una primera declaració, De la Rosa es va retractar.

L'actitud del Ministeri de l'Interior respecte als diferents escàndols que esquitxen el comissari Villarejo ha estat en tot moment de tolerància total. Jorge Fernández Díaz, a més, s'ha dedicat a destacar la seva trajectòria contra el crim organitzat i el terrorisme. Un subordinat de Villarejo va ser l'encarregat d'investigar el milionari patrimoni del comissari i la filtració a determinats mitjans d'un extracte de l'enregistrament de l'entrevista que el comissari va mantenir amb Ignacio González a la setmana que el PP guanyés les eleccions generals. Les dues investigacions internes van ser arxivades.

El comissari posa querelles i envia cartes als mitjans de comunicació en què ataca altres policies, jutges, periodistes i al CNI. A tots ells els acusa d'estar organitzats per desacreditar-lo. Tot i que les querelles han estat rebutjades, i malgrat les acusacions i desqualificacions que inclouen els escrits, Interior ha evitat obrir cap expedient més al comissari. El Español està publicant una sèrie d'informacions amb documents suposadament sostrets a la família Bárcenas i que assegura li han arribat enmig d'una guerra entre Villarejo i un dels seus enemics en la Policia, el que va ser cap d'Afers Interns i que va ser destituït com conseqüència de l'enfrontament amb Villarejo. Les informacions d'El Español en què apareix esmentat Villarejo apunten directament al ministre de l'Interior en la trama de la caixa B del PP i en les pressions de l'extresorer per apartar les fiscals del cas.

Etiquetas
stats