Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rufián assegura que va ser acomiadat després de dir que va deixar la feina i que cobrava l'atur

El candidat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

elDiario.es Catalunya

  • “Jo ara mateix estic cobrant l'atur, vaig haver de deixar la meva feina per dedicar-me a això [la política] i he estat un mileurista precari, com la majoria de joves de la meva generació ”, havia assenyalat el candidat d'ERC a La Vanguardia

Acomiadament o baixa voluntària? El candidat d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha sostingut dues versions diferents sobre el seu passat laboral abans d'aterrar a la política. En una entrevista dimarts passat a La Vanguardia, Rufián va explicar que està cobrant l'atur i que va deixar la seva feina per dedicar-se a la política, cosa que li va valer crítiques dels seus rivals polítics a l'entendre que percebia la prestació per desocupació de forma fraudulenta. Aquest dijous, però, el candidat d'ERC ha assegurat que va ser acomiadat.

Rufián va estudiar Relacions Laborals i un màster en selecció de personal, professió a la qual es dedicava abans de quedar-se a l'atur, cosa que des de les joventuts del PSC s'ha retret per considerar que va arribar a un acord amb la seva empresa per rebre la prestació de manera fraudulenta i que Rufián ha desmentit.

El candidat d'ERC ha explicat que quan va iniciar la seva carrera política, davant la incompatibilitat d'horaris amb la seva feina, li van advertir que havia de triar entre la política o mantenir la seva ocupació, i en escollir la primera opció, va ser “acomiadat”.

Una explicació diferent de la que Rufián va sostenir en el diari barceloní: “Jo ara mateix estic cobrant l'atur, vaig haver de deixar la meva feina per dedicar-me a això [la política] i he estat un mileurista precari, com la majoria de joves de la meva generació ”, va assenyalar a La Vanguardia.

stats