Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJC fixa l'interrogatori de Mas pel 6 de febrer, primera jornada del judici del 9-N

El TSJC fixa l'nterrogatori de Mas per la primera jornada del judici del 9-N

Oriol Solé Altimira

El plat fort del judici pel 9-N no tardarà a arribar: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat pel pròxim 6 de febrer, primera jornada del judici, l'interrogatori de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i de les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau.

L'arrencada del judici del 9-N tindrà dos focus d'atenció: primer, el de les més de 10.000 persones que ja s'han inscrit per fer costat als tres acusats a les portes del TSJC. Després vindrà la declaració dels tres expolítics davant el tribunal, en que defensaran que no van desobeir al Constitucional doncs un cop es va suspendre la consulta del 9-N la seva execució va quedar en mans de voluntaris.

En aquest sentit, Mas ha considerat aquest dimarts que el seu judici no té “base legal” perquè és “polític”, pel que preveu recórrer a instàncies europees en cas d'una sentència d'inhabilitació, que només ha garantit complir si Catalunya continua dins de Espanya. En una entrevista a Onda Cero, Mas ha avançat que un altre argument de defensa en el procés contra ell i les exconselleres Ortega i Rigau serà que “no és un judici de base legal”.

“És un judici instat per la Fiscalia General de l'Estat en connivència amb el Govern del PP”, ha denunciat Mas. Així mateix, ha negat “rotundament” que la concentració organitzada el proper 6 de febrer sigui per pressionar els jutges i ha afirmat que els funcionaris tenen el “dret” de demanar dies festius, sempre que sigui “compatible” amb el bon funcionament del servei públic, que és el que “preval”.

D'acord amb el guió establert per la sala civil i penal del TSJC, que podia patir variacions en funció del transcurs del judici, la vista oral pel judici del 9-N s'iniciarà a les 9 del matí del 6 de febrer vinent amb l'exposició de les qüestions prèvies plantejades per acusacions i defenses davant del tribunal.

Després del tràmit de qüestions prèvies, estan previstos, per aquest ordre, els interrogatoris de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, els qui estan acusats de desobediència i prevaricació per mantenir la consulta independentista del 9 -N malgrat la seva suspensió pel Tribunal Constitucional (TC).

El judici, d'acord amb aquestes previsions, acabarà el proper 10 de febrer amb l'exposició de les conclusions i dels informes finals de les parts, després del qual els acusats tindran dret a l'ús de l'última paraula.

Etiquetas
stats